Uutiset

Lääkäri: Jushtshenkolla dioksiinimyrkytys

LK/REUTERS<br />&quot;Katsokaa, mitä ne tekivät kasvoilleni&quot;, on Viktor Jushtshenko toistuvasti todennut ennen myrkytystä valmistuneen vaalijulisteensa edessä.
LK/REUTERS
"Katsokaa, mitä ne tekivät kasvoilleni", on Viktor Jushtshenko toistuvasti todennut ennen myrkytystä valmistuneen vaalijulisteensa edessä.

Wien (STT-AFP-Reuters)

Ukrainan oppositiojohtaja Viktor Jushtshenko kärsii dioksiinimyrkytyksestä, kertoi häntä hoitanut wieniläislääkäri lauantaina. Tohtori Michael Zimpferin mukaan Wienissä sijaitseva Rudolfinerhaus-klinikka on päätynyt tulokseensa tutkittuaan Jushtshenkon ihomuutoksia sekä veri- ja kudosnäytteitä.

- Ei ole epäilystäkään siitä, että taudin aiheutti dioksiinimyrkytys. Hänestä löytyi korkeita pitoisuuksia dioksiinia, jota on todennäköisesti annosteltu suun kautta, Zimpfer sanoi.

Zimpfer ei kuitenkaan halunnut kertoa, oliko myrkytys tahallinen.

- Me emme olleet paikalla ja jätämme asian tahallisuuden oikeusviranomaisten päätettäväksi, hän sanoi. Hän totesi kuitenkin klinikan epäilevän, että asiassa on mukana kolmas osapuoli.

Dioksiini on liukeneva myrkky, jota voidaan tämän vuoksi helposti panna vaikkapa kermaiseen keittoon, hän muistutti.

Jushtshenko sairastui 6. syyskuuta kesken presidentinvaalikampanjan. Hän on toistuvasti syyttänyt poliittisia vastustajiaan myrkytyksestä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jushtshenko kohtaa vaalin uusintakierroksella 26. joulukuuta vastaehdokkaansa pääministeri Viktor Janukovytshin.

USA huolissaan, Venäjä kyseenalaisti

Yhdysvallat on syvästi huolissaan tiedoista, että Jushtshenko on joutunut dioksiinimyrkytyksen uhriksi, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Joanne Moore lauantaina.

Venäjän terveysministeriön edustaja puolestaan kyseenalaisti itävaltalaislääkärien päätelmät. - Dioksiinin vaikutukset eivät tule esille heti, vaan sen myrkyllisyys kasvaa vuosien mittaan, ja on mahdotonta saada yhtenä päivänä niin suurta annosta, että se myrkyttäisi seuraavana päivänä, ministeriön myrkytyskeskuksen johtaja Juri Ostapenko sanoi Eho Moskvy (Moskovan Kaiku)

-radiolle.

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit