Hätäpuhelu Ulvilan surman tärkeimpiä todisteita

Ulvilalainen mies surmattiin kodissaan 1. joulukuuta 2006. Nyt vaimo on vangittu epäiltynä miehensä murhasta.
Ulvilalainen mies surmattiin kodissaan 1. joulukuuta 2006. Nyt vaimo on vangittu epäiltynä miehensä murhasta.

Nauhoite hätäpuhelusta on noussut Ulvilan surmatyön yhdeksi tärkeimmäksi todisteeksi. Poliisi on aiemmin kertonut, että uhrin vaimon hätäkeskukseen soittaman puhelun taustalta kuuluu kamppailun ääniä.

Julkisuuteen annettiin muitakin tietoja, joiden mukaan teosta epäiltiin ulkopuolista tekijää. Asunnosta muun muassa löytyi verinen kengänjälki. Nyt todisteet näyttävät saaneen uuden merkityksen. Selityksiä niille saadaan odottaa vielä tovi, vaikka poliisilla on kertomansa mukaan selvä käsitys yksityiskohdista.

– Kyse on keskeneräisestä tutkinnasta, joten en voi kommentoida yksityiskohtia. Esitutkinta ei ole lain mukaan julkista tietoa, toteaa tutkintaa johtava rikosylikomisario Pauli Kuusiranta.

Hänen mukaansa poliisi kertoi aiemmin ulkopuoliseen tekijään viittaavista todisteista, koska se oli tutkinnan strategia.

– Silloin etsittiin tiettyä tekijää ja pyrittiin saamaan julkisuuden kautta hänestä tietoa.

Poliisi on jatkanut Ulvilassa kolme vuotta sitten tapahtuneen surmatyön tutkintaa uhrin vaimon kuulusteluilla. Nainen vangittiin eilen todennäköisin syin epäiltynä miehensä murhasta.