Syyttäjä vaatii sieppauksesta 8 vuoden tuomiota

Syyttäjä vaatii turkulaisjuristille yli kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta useista raskaista rikoksista. Juha Turusta syytetään muun muassa Herlinien teollisuussuvun jäsenen panttivangiksi ottamisesta.

Turunen purskahti iltapäivällä oikeussalissa useamman kerran itkuun. Hän totesi, ettei ollut sieppauksen aikaan oma itsensä. Turunen sanoi, ettei voi tehdä muuta kuin pyytää anteeksi.

Siepatuksi joutunut Herlinin suvun perijä ja hänen vanhempansa vaativat tuntuvia korvauksia. Turunen on myöntänyt vaateet oikeiksi.

Turunen on myöntänyt panttivangin ottamisen, mutta kiistää muut sieppausjutun syytteet. Häntä syytetään muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä kiristyksestä.

Jutun käsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkoi törkeätä kavallusta ja väärennystä koskevilla syytteillä. Rikoksissa on kyse syyttäjän mukaan siitä, että Turunen anasti alaikäisen pojan edunvalvojana tämän varoja 138 000 euroa.

Puolustus myönsi laittoman menettelyn. Se korosti, että Turunen halusi oma-aloitteisesti selvittää asian poliisille. Turunen on myöntänyt teot.