Lämmin sää siirtää Etelä-Suomen
hirvenpyyntiä viikolla

Hirviä ei vielä tänä viikonloppuna jahdata ainakaan eteläisessä Suomessa, sillä sää on vielä liian lämmin hirvenmetsästykseen.
Hirviä ei vielä tänä viikonloppuna jahdata ainakaan eteläisessä Suomessa, sillä sää on vielä liian lämmin hirvenmetsästykseen.

Turun Sanomat

Hirven ja valkohäntäpeuran metsästyskausi käynnistyy huomenna, syyskuun viimeisenä lauantaina. Erityisesti Etelä-Suomessa hirvenpyyntiä siirretään kuitenkin viikolla tai parilla lämpimien säiden vuoksi. Metsästäjät haluavat odotella viileämpiä ilmoja, sillä lämpimällä säällä lihan riiputukselle ei jää kunnolla aikaa.

Muun muassa Turun seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Lasse Heimo kertoo, että hirvimetsälle lähdetään vasta ensi viikonloppuna.

Sen sijaan peurametsälle lähdetään jo tänä lauantaina. Tälle vuodelle on myönnetty 51 500 pyyntilupaa, mikä on kuutisen prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Yhdellä luvalla saa ampua yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa.

Metsästyskauden käynnistyessä liikenteessä on syytä erityiseen varovaisuuteen, sillä hirvikolaririski on suurimmillaan juuri näinä päivinä. Vaikka peurakolarien huippu sijoittuu perinteisesti marraskuulle, niidenkin määrä lisääntyy seuraavina viikkoina nopeasti.