Kuntaliiton toimitusjohtajaksi
Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Kuntaliiton uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin liiton nykyinen varatoimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.
Kuntaliiton uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin liiton nykyinen varatoimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

Turun Sanomat

Suomen Kuntaliiton uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu kuntaliiton nykyinen varatoimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma (kok). Kuntaliiton hallitus valitsi hänet tehtävään yksimielisesti. Virkaa oli hakenut myös Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen (kok).

Mäki-Lohiluoma, 47, valittiin varatoimitusjohtajan tehtävään vuoden 2004 lopulla. Hän on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti ja hallintotieteiden maisteri. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Sitran kehitysjohtajana.

Mäki-Lohiluoma pitää uuden tehtävänsä suurimpana haasteena hankalaa taloustilannetta ja sen kunnille tuomia vaikeuksia.

– Väestö ikääntyy ja se tietää uusia palvelutarpeita, Mäki-Lohiluoma sanoi. Tässä tilanteessa kunnat eivät kaipaa uusia velvoitteita, hän totesi.

Mäki-Lohiluoman ja Pukkisen lisäksi virkaa tavoittelivat muiden muassa Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ja Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio.

Suomen kuntaliiton nykyinen toimitusjohtaja Risto Parjanne (sd) jää eläkkeelle ensi vuoden huhtikuussa. Mäki-Lohiluoma aloittaa uudessa tehtävässään ensi vuoden alussa. Kuntaliiton toimitusjohtajan kausi on seitsemän vuotta.