Vihasivusto tienaa tunnettujen suomalaisyritysten mainoksilla

Kuvakaappaus MV-lehden sivuilta 26. maaliskuuta 2015.
Kuvakaappaus MV-lehden sivuilta 26. maaliskuuta 2015.

Sosiaalisen median uutisvirtaan ilmestyy juttu, jonka otsikossa vilisee kirjoitusvirheitä ja se päättyy kahteen huutomerkkiin. Sitä jaetaan paljon.

Otsikko lupaa, että jutussa näytetään lapsen törkeästä hyväksikäytöstä tuomittujen henkilöiden kuvat ja tiedot.

Vauva-lehden foorumilla julkaistaan linkki juttuun. Alla olevassa kommenttikentässä tiedustellaan, kenen henkilön lähiomaisia uhrit ovat.

Noin kolme tuntia aiemmin, alkuvuodesta, Ilta-Sanomat oli julkaissut sosiaalisessa mediassa paljon kuohuttaneen jutun samasta tuomiosta.

Vaikka tuomiot olivat pitkiä, Ilta-Sanomat jätti tekijöiden nimet julkaisematta. Media halusi suojella uhreiksi joutuneiden lasten henkilöllisyyksiä.

Käytäntö on tuttu journalistin ohjeista: Kohdan 33. mukaan ”tietoja rikoksentekijästä, syytetystä tai epäillystä ei yleensä pidä julkaista, jos ne paljastavat erityisen arkaluonteisen rikoksen uhrin”.

Roisisti nimetty Mitä vittua -sivusto julkaisi kuitenkin nimet ja kuvia – niin kuin se otsikossaan lupasi. Jutussa ei kerrottu, miten sivusto oli varmistanut, että julkaistut kuvat ovat tuomituista henkilöistä.

Sivusto ei ole keskittynyt vain pedofiileihin. Maaliskuussa sivusto pääsi vielä näkyvämmin esille, kun se julkaisi paljon juttuja Tapanilan joukkoraiskauksesta. Jutut olivat niin suosittuja, että sivusto nousi viikolla 11 yhdeksi Suomen suosituimmista.

MV-lehden viikon 11 kävijämääräksi ilmoitettiin yli 800 000 erillistä kävijää. Siitä tuli hetkellisesti suositumpi kuin yhdestäkään Suomen maakuntalehden verkkosivusta.

Sivusto on tullut tutuksi myös viranomaisille.

Sittemmin MV-lehdeksi nimensä muuttanutta sivustoa vastaan on tehty viisi rikosilmoitusta helmi–maaliskuun aikana. Kaikissa viidessä rikosilmoituksessa rikosnimikkeenä on kunnianloukkaus.

– Kaikki tapaukset liittyvät yksittäisiin henkilöihin kohdistuvien tietojen julkaisuun sivustolla, sanoo nettipoliisi Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi ei kerro kuitenkaan tarkemmin, mihin sivuston julkaisemiin juttuihin rikosilmoitukset liittyvät.

Viestintäviraston verkkotunnuspalvelun mukaan MV-lehden verkkosivusto on Ilja Janitskinin nimissä. Hän on ollut aiemminkin viranomaisten kanssa tekemisissä.

Vuosien 2000–2011 aikana Janitskinille on langetettu useita väkivaltarikostuomioita Helsingin käräjäoikeudessa.

Yritin tavoittaa Janitskinia haastatteluun, jossa hän olisi voinut kertoa motiiveistaan.

MV:n sivuilta löytyi vain yksi yhteystieto, sähköpostiosoite, jonka kautta esitin haastattelupyynnön.

Tässä sähköpostiosoitteesta tullut vastaus kokonaisuudessaan:

”Moi Juha, Ilja käski välittää tiedon että on antamassa yksinoikeudella ensimmäisen haastattelun joten sitä ennen ei voi muiden kanssa keskustella vielä. Myöhemmin kyllä. Ylläpito”.

Yritin tavoittaa Janitskinia uudelleen kuusi päivää myöhemmin. Uudessa haastattelupyynnössä tarkensin, että jutussa käsitellään sivuston mahdollista rikollista toimintaa ja verkkosivuston haltijan, Ilja Janitskinin, rikostaustaa.

Vastaus oli kielteisempi:

”Emme anna haastatteluja mihinkään valtamedian välineisiin.”

MV kutsuu itseään perustelluksi, kriittiseksi ja kantaaottavaksi mediaksi. Yhdyvalloissa faktantarkistusta tutkiva toimittaja Johanna Vehkoo kuvailee MV:tä vihauutissivustoksi ja feikkiuutissivustoksi, joka yhdistelee jutuissaan muun muassa keksittyjä uutisia, huhuja ja salaliittoteorioita.

– Sivusto on räikeän rasistinen. Siellä puhutaan halventavin termein ihmisistä, leviteteään yksityiselämää loukkaavaa tietoa ja puhutaan maahanmuuttajista ihmisryhmänä, jota halvennetaan eri tavoin.

Vehkoo painottaa, ettei sivuston jutuilla ole mitään tekemistä journalismin kanssa eikä sen juttuihin pidä mennä luottamaan.

– Harva kuitenkaan ryhtyy tutkimaan tarkemmin sivuston sisältöä. Omaa maailmankuvaa vahvistavan otsikon näkeminen riittää. Sivustolla kuitenkin muun muassa väitetään Urho Kekkosen olleen natsi ja että ruokasooda parantaa syövän. Sellaisen pitäisi soittaa halytyskelloja.

Vehkoon mielestä lukijalle annetaan sivustolla paljon vihjeitä siitä, ettei kyseessä ole ammattilaisten tuottama sivusto: toimitukselle ei löydy yhteystietoja eikä vastaavan päätoimittajan nimeä. Teksteissä ei ole usein kirjoittajan nimeä.

– Sivusto julkaisee niin paljon tavaraa, ettei kaikki voi olla Janitskinin kirjoittamaa. Ketä kirjoittajat ovat? On aika raukkamaista huudella nimettömänä puskista ja väittää sitä ”vaihtoehdoksi valtamedialle”.

Journalististen arvojen sijaan sivuston materiaalia pitäisikin Vehkoon mukaan lähestyä medialukutaidon ja lähdekritiikin lisäksi rikosoikeudellisesta näkökulmasta: rikotaanko teksteillä tai kuvien julkistamisella lakia?

Marko Forss sanoo, että sivuston jutut ovat hyvin usein asiattomia. Hänen mukaansa laittomuuden arviointi on kuitenkin monimutkaista.

– Sananvapaus kattaa monet asiattomatkin viestit.

Nettipoliisi muistuttaa, että niin kauan kuin tuomiot ja vangitsemisoikeudenkäyntiasiakirjat ovat julkisia, kuka vain voi perustaa vastaavanlaisen sivuston ja julkaista julkisia tietoja.

Jos sivuston kohteeksi joutunut henkilö haluaa tehdä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta, joutuu poliisi esitutkinnassaan arvioimaan, onko kyseinen tieto laitettu internetiin häpäisytarkoituksessa. Kyseeseen voisi tulla myös yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen.

– Pitää miettiä, onko esimerkiksi tarkoitus saada tunnistettua rikollinen vai meneekö juttu häpäisytarkoituksen puolelle. Tässä liikutaan harmaalla alueella, joka on lisääntynyt sosiaalisen median aikana.

Helsingin Tapanilan joukkoraiskaustapaukseen liittyvässä kirjoituksessa liikutaan Forssin mukaan selvästi laittomuuden rajoilla.

Pari viikkoa sitten julkaistussa jutussa ”Tämä lause kertonee kaiken somaleista!!” siteerataan MTV:n juttua, jossa poliisi kertoo, että kukaan epäillyistä ei oman näkemyksensä mukaan syyllistynyt rikokseen.

MV-lehden jutussa lukee näin: ”Eiköhän tämä asenne kerro kaiken oleellisen noitten raiskareitten ja heidän perheensä sekä kulttuurin mahdottomuudesta sopeutua tähän maahan”.

Forss katsoo, että kyseinen teksti ei ole vielä kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Nettipoliisi sanoo, että korkeimman oikeuden antamien päätösten perusteella henkilön toimintaa saa arvostella voimakkaastikin, jos ivallisen tai ilkeän viestin taustalla on henkilön toiminnan eikä henkilön ominaisuuksien arvostelu.

Sivusto kerää isoja kävijämääriä, ja sen mainospaikoilla vilkkuu tunnettujen yritysten mainoksia. Se tietää sivuston haltijalle kohtalaisia tuloja.

Sivustojen kävijämääriä mittaavan Oindex.fi:n tilastojen mukaan MV-lehti kiilasi viikolla 11 Suomen kymmenen suosituimman verkkosivuston joukkoon. Sivustolla vieraili yli 800 000 erillistä kävijää.

Kävijämäärien heittely on huomattavaa. Seuraavalla viikolla MV:n kävijämäärä putosi noin puolueen edellisviikosta.

Mediatoimisto ToinenPHD:n luova johtaja Jani Halme tutustui Lännen Median pyynnöstä MV-lehden sivujen mainontaan ja arvioi, kuinka paljon mainostuloja sivusto saa isoista kävijämääristään.

Halme painottaa, että ilmoitettujen lukujen pohjalta voi tehdä vain karkeita arvioita tuloista. Esimerkiksi hinnoittelu mainosten näyttökerroille vaihtelee.

MV:n sivuilla näkyvät mainokset on ostettu Googlen mainosverkon kautta. Mainostaja on tilannut mainokselleen sovitun määrän katselukertoja, ja Googlen ohjelmat yrittävät toteuttaa annettua toimeksiantoja näyttämällä mainoksia esimerkiksi MV:n sivuilla.

Yritys on saattanut pyytää Googlea kohdistamaan mainoksensa esimerkiksi iän ja sukupuolen mukaan. Autoalan yritys on voinut tilata kohdistetun kampanjan siten, että mainoksia näytetään mielellään noin 30-vuotiaille miehille.

Kun kriteerit täyttävä henkilö menee esimerkiksi MV:n sivuille, Googlen ohjelma laittaa silmänräpäyksessä autoalan yrityksen mainoksen sivuston mainospaikalle.

Kohdennettujen mainosten takia MV:n sivuille on päätynyt tunnettujen suuryritysten mainoksia.

MV:n etusivulla vilkkui maanantaina Nokian Renkaiden kohdennettu mainos. Keskiviikkona samalla mainospaikalla mainostettiin Volvon ajoneuvoja ja perjantaina Stockmannin Hulluja Päiviä. Näissä tapauksissa Google on sijoittanut mainoksen sivustolle yritysten puolesta.

Mainosnäytöistä kertyy sivuston ylläpitäjälle tuloja. Stockmann, Nokian renkaat ja Volvo ovat rahoittaneet MV-sivustoa Googlen avustuksella.

Halme arvioi, että MV-lehden viikon 11 kävijämäärillä sivusto tekisi kuukaudessa jopa 16 000 euron mainostilin.

Luku on Halmeen mukaan suoraan kerrannollinen. Viikon 12 luvuilla MV sivusto pääsisi vielä 8 000 euron kuukausituloihin.

Halmeen mukaan yritykset voivat vaikuttaa siihen, minkälaisilla sivustoilla heidän mainoksiaan ei näytetä. Hän sanoo, että tyypillisiä sulkulistoille laitettavia sivustoja ovat aikuisviihteelle ja äärimmäisille poliittisille mielipiteille perustetut saitit.

Sivustot joutuvat Googlen sulkulistalle yleensä vain mainostajien ja mediatoimistojen aloitteesta.

Nokian Renkaat on tehnyt oman aloitteensa. Yrityksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen sanoo, ettei Nokian Renkaat tiennyt vielä alkuviikolla MV:n sivuilla näkyvästä mainoksesta.

Yritys ilmoitti välittömästi Googlelle, ettei heidän mainoksiaan saa enää julkaista sivustolla.

Lähteet:

Iltalehden juttu raiskauksista

Johanna Vehkoon kirjoitus Ylen sivuilla

Journalistin ohjeet JSN:n sivuilla

LM–JUHA VAINIO

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (51)

Vastaa
Kotiagentti
Tiedotusvälineet kateellisia
Muut tiedotusvälineet ovat kyseiselle verkkojulkaisulle kateellisia, koska poiketessaan poliittisen korrektiuden koodista se kykenee tarjoamaan lukijoille oikeasti mielenkiintoisia taustoja julkisuudessa olleista tapauksista.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Setämies
Vast: Tiedotusvälineet kateellisia
Kyseisen verkkojulkaisun ei tarvitse välittää myöskään faktoista, oikeinkirjoituksesta tai vallitsevasta todellisuudesta. Mikäs maahanmuuttajista netissä möyhäävien todellisuuskriittisten mielestä mukavampaa!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hattunen
Vast: Tiedotusvälineet kateellisia
Hyvä että täällä on heti kaikki MV:n lukijat trollaamassa. Kukaan todellisista uutisista ja faktoista kiinnostunut ei edes sylkäise tuota sivustoa päin, sen sijaan rasistiset foliohattufanaatikot pitävät sitä varmasti raamattunaan.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Se on totta kun se on netissä
Paljon ja tärkeää tietoa
Kyllä valheellinen juoru aina totuuden voittaa. Kumman helposti ihmiset nielee ihan täyttä saibaa, kuten sadun Enkeli Elisasta. Miksei ensin selvitetä faktoja ja ruveta sitte riehumaan, jos aihetta on?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
olea
Vast: Paljon ja tärkeää tietoa
Toimittajat selvittivät faktat ja julkaisivat korjatun tarinan, kun se saatiin selville. Onko MV-sivusto toiminut samoin omien juttujensa suhteen?

Viiden syytetyn kanta syyllisyyteensä joukkoraiskaustapauksessa ei todellakaan kerro kaikkea somaliyhteisöstä, mutta sen sijaan se kertoo paljon rikoksesta epäillyistä. En muista koskaan lukeneeni tapauksesta, jossa kukaan syytetty olisi suoraan tunnustanut syyllisyytensä, olipa rikoksesta epäiltynä kantasuomalainen tai maahanmuuttajataustainen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Zeus
Tämä ei ole uutinen
Maahanmuuttajien rikoksia sensuroiva HS-media tienaa tunnettujen suomalaisyritysten mainoksilla.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
piilola
ehkä aika muuttaa asioita
sivuston käsittämätön suosio kertoo sen että "kunnia"lehdistön on aika muuttaa uutisoitia. Ihmiset kaipaa jenkkityylisesti syyllisten kuvia. Esim tapanilan raiskaajia ei voida yhdistää raiskattuu eli kuvat esille vain kun taas isän omaan lapseen kohdistuvaa seksuaalista tekoa voi suoraan yhdistään uhriin eli ei tietoja tästä julkisuuteen jne,
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ehkä on aika selvittää faktat
Vast: ehkä aika muuttaa asioita
Niin että kuvat levitykseen ennenkuin on oikeudenkäynti ohi? Eikä normaalit, asialliset ihmiset kaipaa syyllisten kuvia, vaan sairaalloisen uteliaat ja lynkkausmieliset hörhöt. Asiatonta yleistämistä tuo "ihmiset kaipaa".
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Veikko
Kuka valehtelee?
Olikos se MV joka kirjoitteli viikkokausia kuinka pieni somalityttö tönäistiin junasta? Kirjoittiko MV että suomalainen ajoi tahallaan maahanmuuttajan päälle?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Maria
se tönäisyjuttuhan osoittautui keksityksi
Ei kai keksittyjä juttuja kannata julkaista? Propagandaa tulee Suomessa valtamedian toimesta ihan tarpeeksi. Esim Hesaria ei enää jaksa lukea kun pitää aina varmistaa uutisten totuudenmukaisuus muualta. Suomen media elää neuvostoaikaa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
leo
totuus
Miten totuuksia kertova sivu voi olla vihasivusto? Suomen valtalehdistö on niin valheellinen, ettei sellaisia viitsi edes lukea puhumattakaan tilaamisesta. Suomalainen luonne on edelleen niin rehellinen, että nykyisten lehtien totuuden välttely ällöttää. Edes ilmaisjakelulehtiä ei viitsi lukea, kun sa linja toistuu niissäkin. Oli piristävää tutustua MV-sivustoon, kun siellä yllätti totuuden ja asiallisuuden ilme. Kiitos turun sanomien verkkolehdelle, että toitte tämän sivuston tietoisuuteeni, vaikka tarkoitus lienee ollut vihan ilmaisu sivustolle
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Setämies
Vast: totuus
Kyllä, ruokasooda parantaa syövän, Kekkonen oli natsi ja mamuraiskaajien äidit näyttävät keskisormea Suomen kansalle samalla kun kierivät sossurahassa. Mikään valhe ei ole kai kovakalloisille nettirasisteille tarpeeksi paksu, ettei se menisi läpi. Kunhan sanoma on oikea, totuudesta viis.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Markku
Vast: totuus
Hyvin kirjoitettu!!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Libre des Mille Collines
On näitä törkymedioita nähty ennenkin
MV-tekstejä innokkaasti somessa jakavat elämänkoululaiset olisivat varmasti nauttineet myös 90-luvulla Ruandassa kansanmurhaan kannustaneen RTLMC-radioaseman lähetyksistä:

"The station was rowdy and used street language - there were disc jockeys, pop music and phone-ins. Sometimes the announcers were drunk. It was designed to appeal to the unemployed, the delinquents and the gangs of thugs in the militia. “In a largely illiterate population, the radio station soon had a very large audience who found it immensely entertaining.” (Linda Melvern)"
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Pehtoori
Höpötipöpöti
Valtamedia on tosiaan kateellinen - ja varsinkin Turusn Sanomat, joka vanhoillisuudessaan miettii, että siirtyisikö tabloid-versioon vaiko ei, kun kukaan alle 30 v ei enää nykyään lue painettua versiota ja kaikki uutiset tulee joko STT:ltä maksua vastaan tai kaupunginvaltuustosta riitelypuheina ja juoruina........
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
P.B.K
Toimii
Lähetin nettilinkkejä MV-sivustolle eräästä tunnetusta henkilöstä,joka oli tehnyt typeriä pätöksiä.MV vastasi heti ja juttu ilmestyi sivulle kymmenen minuutin päästä.Tehokasta toimintaa,eivät paljoa faktoja ehdi tarkistaa.Olin tyytyväinen,Turun Sanomathan silittelee väärintekijöiden päätä.Eikä lukijoiden asiat eivätkä vinkit kiinnosta!
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
voi hyvä jees...
Vast: Toimii
...ja väärintekijäksi julistamiseen riittääkin, etä SINÄ ylhäisessä persoonassasi olet sitä mieltä? Ilman oikeuden tuomioiita yms.?

Juu, ilman muuta. Siihen asti, että joudut itse vastaavan kohteeksi. Kyllä sitten itketään isoon ääneen esivaltaa ja oikeuslaitosta puuttumaan peliin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Nazi
kortti
Ei paljon mutta vähän kääntyi tuo ajatus itseään vastaan =D
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.