Rikokset

Virroilla tapahtuneen henkirikoksen ja henkirikoksen yrityksen esitutkinta on päättynyt

Marttiina Sairanen

Poliisi on saanut valmiiksi Virroilla 21.tammikuuta vuonna 2021 tapahtuneeseen epäiltyyn henkirikokseen sekä epäiltyyn henkirikoksen yritykseen liittyvän esitutkinnan. Esitutkinnassa rikosnimikkeinä on ollut tappo sekä tapon yritys.

Esitutkinta rikoksissa on päätetty saattamatta asiaa syyttäjän käsiteltäväksi, koska rikoksesta epäilty on kuollut. Rikosasiaan liittyvä esitutkintapöytäkirja on salattu kokonaan viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain perusteella.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti tammikuun lopulla Virroilla tapahtuneen henkirikoksen ja henkirikoksen yrityksen. Tekijäksi epäilty henkilö löydettiin poliisin mukaan menehtyneenä. Rikoksesta epäilty tekijä ja uhrit ovat samasta perhepiiristä. Tapahtumassa loukkaantunut perheen lapsi oli tuolloin sairaalahoidossa. Sivullisille ei koitunut tilanteessa vaaraa.

Kyseisen rikosasian yhteydessä poliisi on myös aloittanut esitutkintalain mukaisen selvityksen sen selvittämiseksi, onko asiaan liittyvän lapsen asioissa rikottu mahdollisesti lakia.