Valtiontalouden tarkastusvirasto

IL: Eduskunnan kansliatoimikunta esittää Tytti Yli-Viikarin irtisanomista VTV:n johdosta

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin irtisanominen on huomenna eduskunnan kansliatoimikunnan pöydällä.
Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin irtisanominen on huomenna eduskunnan kansliatoimikunnan pöydällä.

Helsinki

Iltalehden tietojen mukaan eduskunnan kansliatoimikunta esittää huomenna aamulla kahdeksalta alkavassa kokouksessaan Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin irtisanomista.

Lehden mukaan esitettävästä irtisanomisesta tiedotetaan kokouksen jälkeen. Lain mukaan eduskunta ei saa irtisanoa virkasuhdetta virkamiehestä johtuvasta syystä, ellei syy ole erityisen painava.

IL:n tietojen mukaan Yli-Viikarin tapauksessa kansliatoimikunta pitää erityisen painavana syynä sitä, ettei Yli-Viikarilla ole enää edellytyksiä hoitaa pääjohtajan tehtäviä menestyksekkäästi.

Varsinaisen päätöksen Yli-Viikarin irtisanomisesta tekee eduskunnan täysistunto. Päätöksen ajankohdasta ei ole varmuutta, mutta ennakkotietojen mukaan asiasta päätetään tällä viikolla.

VTV:n rahankäyttö ja tarkastustoiminta ovat olleet esillä mediassa viime kuukausina. Huomiota on kiinnitetty esimerkiksi virastaan hyllytetyn Yli-Viikarin edustuskuluihin.

Eduskunnan kansliatoimikunta kuuli Yli-Viikaria asiasta ennen juhannusta. Yli-Viikari sanoi tuolloin, ettei juridisia perusteita hänen irtisanomiselleen ole.