Kotimaa

Ainakin kahdeksan menehtyi juhannusviikonloppuna – viisi kuoli vesillä

Riitta Salmi

Kulunut juhannus on ollut viime vuotta murheellisempi kuolemaan johtaneiden turmien kannalta.

Juhannusviikonlopun aikana on menehtynyt ainakin kahdeksan henkilöä ympäri Suomen. Heistä viiden epäillään hukkuneen.

Juhannusaattona menehtyi kaksi samanikäistä henkilöä. Perjantai-iltapäivällä Pöytyällä 67-vuotias mies menehtyi hukkumalla. Lounais-Suomen poliisin mukaan mies hukkui lampeen pihapiirissä.

Kesämökillä juhannusvieraana ollut vuonna 1952 syntynyt nainen hukkui Petäjävedellä Keski-Suomessa alkuillasta.

Paikallisen pelastuslaitoksen mukaan nainen oli ollut miehensä kanssa saunomassa ja uimassa Ylä-Kintauksen järvessä.

Lauantaina tapahtui ainakin kaksi kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta.

Hieman puolenyön jälkeen Reisjärvellä paikallinen nuorehko mies menehtyi auton suistuttua ulos tieltä. Poliisi epäilee alkoholilla olleen osuutta asiassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Naantalin Rymättylässä Kirveenrauman sillan edustalla tapahtui lauantai-iltapäivällä kuolemaan johtanut onnettomuus.

Moottoripyöräilijä oli tulossa Rymättylän suunnasta ilmeisesti huomattavaa ylinopeutta, kun hän törmäsi kääntyvän auton kylkeen.

Vuonna 1991 syntynyt mies kuoli tapahtumapaikalle.

Oulun poliisi tiedotti juhannuslauantain aamuna Kärsämäellä kotoaan kadonneesta vuonna 1954 syntyneestä miehestä.

Maastopyörällä kotoaan lähteneestä miehestä pyydettiin yleisön vihjeitä ja havaintoja. Iltapäivällä mies löydettiin menehtyneenä jonkin matkan päästä kotoaan.

Kahden henkilön epäillään hukkuneen myös aattoa viileämpänä juhannuspäivänä.

Jyväskylässä vierasvenesataman satama-altaasta keskustan läheisyydestä löytyi juhannuspäivänä menehtynyt täysi-ikäinen nainen. Asiassa ei epäillä rikosta.

Vuonna 1936 syntynyt paikallinen mies menehtyi ollessaan uimassa Eurajoella. Poliisi sai ilmoituksen asiasta lauantaina puoli seitsemän aikaan.

Sunnuntaina 49-vuotias vantaalaismies hukkui varhain aamulla Saimaan Yöveteen. Mökkeilemässä ollut seurue oli lähtenyt aamulla veneilemään ja palattuaan mökille löytänyt vantaalaisen miehen hukkuneena rantavedestä.

Vuosi sitten juhannuksena tieliikenteessä ei poliisin mukaan kuollut torstain ja sunnuntain välisenä aikana yhtäkään henkilöä.

Hukkuneita viime vuonna oli kolme. Heistä kaksi oli miehiä ja yksi nainen. Vuonna 2017 juhannuksen aikana hukkuneita oli kuusi ja tieliikenteessä menehtyneitä kaksi.

Vuosikymmenen synkin juhannus oli vuonna 2010. Tuolloin juhannuksen vietto vaati 22 kuolonuhria. Heistä valtaosa hukkui tai menehtyi tieliikenneonnettomuuksissa. Yksi ihminen kuoli tuolloin väkivaltaisesti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy