Kotimaa

Antti Rinteen hallitus sai luottamuksen äänin 113–75 kun eduskunta äänesti hallitusohjelma-käsittelyn lopuksi

Eduskunnassa käytiin läpi hallitusohjelmaa tiistaina ja keskiviikkona. Torstaina äänestettiin. Arkistokuva tiistailta.
Eduskunnassa käytiin läpi hallitusohjelmaa tiistaina ja keskiviikkona. Torstaina äänestettiin. Arkistokuva tiistailta.

Pääministeri Antti Rinteen (sd) hallitus ja sen hallitusohjelma saivat eduskunnan luottamuksen, kun täysistunnossa äänestettiin torstaina. Luvut olivat lopulta 113–75 hallituksen hyväksi.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun hallituksen luottamusta mitattiin eduskunnassa.

Eduskunnassa käytiin läpi hallitusohjelmaa tiistaina ja keskiviikkona. Kyseessä oli virallisesti tiedonanto hallituksen ohjelmasta, jonka nimi on "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta".

Oppositiopuolueet eli Perussuomalaiset, kokoomus ja kristillisdemokraatit moittivat hallitusohjelmaa erityisesti siitä, ettei kaikkiin suunniteltuihin investointeihin ja menoihin olisi varaa.

Hallituspuolueet ovat puolestaan korostaneet lisärahoitusta tarvittavan niin koulutukseen kuin luonnonsuojeluun, jotta muun muassa syrjäytymistä ja ilmastonmuutosta voidaan torjua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tiistain ja keskiviikon aikana hallitukselle esitettiin epäluottamusta, jolloin luottamuksesta äänestettävä. Äänestys pidettiin torstain täysistunnossa.

Torstain äänestyksessä äänestettiin ensin vastakkain Ville Tavion (ps) ja Sari Essayahin (kd) esityksiä epäluottamuslauseiksi. Essayahin esitys voitti tämä äänestyksen äänin 153–35.

Essayahin esitys hävisi Petteri Orpon (kok) esitykselle seuraavassa äänestyksessä äänin 149–39.

Lopulta äänestettiin hallituksen luottamuksen ja Orpon epäluottamuslauseen välillä. Lukemat olivat 113–75.

Yksitoista kansanedustajaa oli poissa.