Pieni ele -lipaskeräys kerää lahjoituksia vammais- ja terveystyölle

Lipaskeräykseen voi osallistua äänestyspaikoilla.
Lipaskeräykseen voi osallistua äänestyspaikoilla.

Eurovaalien yhteydessä äänestyspaikoilla järjestetään 15.–26. toukokuuta Pieni ele -lipaskeräys. Lahjoituksia kerätään tällä kertaa kotimaiselle vammais- ja terveystyölle.

Saatujen lahjoitusten avulla huolehditaan, että pitkäaikaissairaat ja vammaiset saavat tarvitsemaansa tukea ja apua. Keräyksessä on mukana 17 vammais- ja terveysjärjestöä yhdistyksineen. Lipaskeräyksessä äänestyspaikoilla on vapaaehtoistyössä yli 10 000 kerääjää.

Puolet kunkin kunnan keräyslippaiden tuotosta käytetään paikallisesti muun muassa neuvontaan ja vertaistukitoimintaan vammais- ja terveysyhdistyksissä. Lahjoitusten toinen puoli käytetään valtakunnallisesti esimerkiksi kuntoutukseen ja apuvälineiden hankintaan.

Keräyksessä ovat mukana Allergia-, iho- ja astmaliitto, Epilepsialiitto, FDUV, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Diabetesliitto, Reumaliitto ja Sydänliitto.

Lipaslahjoituksen lisäksi keräykseen voi myös muun muassa verkossa.