Oulun poliisi selvittää kauppakeskus Valkean uhkausta Krp:n kanssa – yhteyksiä tutkitaan Ison Omenan ja Satakunnan koulujen tapauksiin

Oulun poliisi tutkii kauppakeskus Valkeaan sunnuntaina kohdistunutta uhkausta nimikkeellä laiton uhkaus. Vappupäivästä lähtien samantyyppisiä uhkauksia Tor-verkossa on ollut useita eri puolilla Suomea.

Oulussa poliisi oli läsnä kauppakeskus Valkeassa viikonloppuna normaalia näkyvämmin. Sunnuntai sujui normaalin viikonlopun mukaisesti. Tutkinnanjohtaja Tero Luukkosen mukaan maanantaina Valkeassa ei ole enää tavallista enempää poliisivalvontaa.
Oulussa poliisi oli läsnä kauppakeskus Valkeassa viikonloppuna normaalia näkyvämmin. Sunnuntai sujui normaalin viikonlopun mukaisesti. Tutkinnanjohtaja Tero Luukkosen mukaan maanantaina Valkeassa ei ole enää tavallista enempää poliisivalvontaa.

Tanja Nuotio

Oulun poliisi tutkii kauppakeskus Valkeaan sunnuntaina kohdistunutta uhkausta nimikkeellä laiton uhkaus. Kauppakeskukseen kohdistettu uhkaus oli julkaistu nimettömänä Tor-verkossa ja poliisi oli viikonloppuna tietoinen siitä.

– Teimme ja teemme koko ajan töitä epäillyn selvittämiseksi yhteistyössä Keskusrikospoliisin kanssa. Selvitämme asiaa ja mahdollisia yhteyksiä muihin vastaaviin uhkauksiin, kommentoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Luukkonen.

Luukkonen täsmentää Lännen Medialle, että yhteyksiä selvitetään nimenomaan kauppakeskus Isoon Omenaan kohdistuneeseen uhkaukseen Espoossa ja Länsi-Porin sekä Ulvilan yhteiskoulun saamiin uhkauksiin.

Länsi-Uudenmaan poliisi otti torstaina kiinni noin 20-vuotiaan miehen, jonka epäiltiin kirjoittaneen Tor-verkossa julkaistun kauppakeskus Ison Omenaan kohdistetun uhkaustekstin. Viikonlopun kuulusteluissa mies myönsi teon, jota poliisi tutkii laittomana uhkauksena ja perättömänä vaarailmoituksena.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti sunnuntaina, että poliisi on jatkanut tiiviisti viime torstaina ja perjantaina ilmi tulleiden Satakunnan koulu-uhkausten tutkintaa.

Länsi-Porin kouluun kohdistuneen uhkauksen tutkinnassa oli viikonlopun aikana edistytty merkittävästi. Maanantaina poliisi turvaa koulupäivän häiriöttömän kulun sekä Länsi-Porin koululla että Ulvilan yhteiskoululla.

Oulussa poliisi oli läsnä kauppakeskus Valkeassa viikonloppuna normaalia näkyvämmin. Sunnuntai sujui normaalin viikonlopun mukaisesti. Tero Luukkosen mukaan maanantaina Valkeassa ei ole enää tavallista enempää poliisivalvontaa.

Lue myös: Kauppakeskusta uhannut mies kertoi motiivikseen häviämisen netin uhkapelissä

Jos näet epäilyttävän julkaisun, toimi näin:

Jos näet internetissä epäilyttävän julkaisun, toimi näin: Ohjeet antaa Oulun poliisi:

1) Ilmoita havainnostasi viranomaisille. Jos uhka on välitön, soita 112. Muussa tapauksessa voit välittää tietosi poliisille esimerkiksi Nettivinkin kautta: poliisi.fi/nettivinkki. Viranomaiset selvittävät tietojesi perusteella, onko uhka todellinen ja ottavat sinuun yhteyttä, mikäli tarvitsevat lisätietoja. Voit ottaa talteen esimerkiksi ruutukaappauksen julkaisusta.

2) Älä levitä näkemääsi epäilyttävää julkaisua eteenpäin. Uhkailujen esittäjät haluavat nimenomaan huomiota julkaisuilleen. Sosiaalisessa mediassa leviävät uhkaukset voivat innostaa muita ottamaan mallia ja lietsomaan pelkoa.

3) Ole huoletta! Poliisi kuulee, tutkii ja selvittää päivittäin erilaisia uhkailuja, joista suurimmasta osasta ei koskaan tule tietoa julkisuuteen. Poliisi tiedottaa välittömästi, mikäli tiettyä paikkaa tai aluetta on syytä välttää. Mikäli toisin ei ole ilmoitettu, voit elää arkeasi normaalisti ja luottaa siihen, että poliisi tekee parhaansa suojellakseen sinua ja läheisiäsi.

4) Jos huomaat, että poliisi on kommentoinut asiaa uutisvälineissä tai sosiaalisessa mediassa, voit luottaa siihen, että asia on jo poliisin hoidossa.