"Eduskuntataloa eivät arvosta kansalaiset, jos emme pysty arvokkaaseen käytökseen" – 35 kansanedustajaa jättää eduskunnan vapaaehtoisesti

Vaalikauden päättäjäisissä presidentin puolustuspuheenvuoroa kehuttiin vuolaasti - rehdin yhteistyön palaamista toivottiin – Soinilla aikaa kiirastorstaihin miettiä eurovaaliehdokkuuttaan

Pitkän linjan poliitikko Sirkka-Liisa Anttila jättää Arkandianmäen taakseen 36 vuoden jälkeen.
Pitkän linjan poliitikko Sirkka-Liisa Anttila jättää Arkandianmäen taakseen 36 vuoden jälkeen.

Anita Simola, Aki Taponen

Haikeutta, eikä vain ripausta, vaan koko sylillinen. Sitä oli ilmassa vaalikauden päättäjäisissä keskiviikkona.

Eduskunnan jättää vapaaehtoiset peräti 35 kansanedustajaa. Lisäksi vaalikaudella on vaihtunut 15 edustajaa.

Eduskunnan valtiosalissa pidetyssä kahvitilaisuudessa eivät sentään silmäkulmat kostuneet, kun eduskunnasta lähtevät jättivät jäähyväisiä.

Haikeaan tapahtumaan liittyy myös vakavia sävyjä. Moni edustaja oli sitä mieltä, että aiemmin hyvässä maineessa ollut yhteistyö on saanut pahan kolauksen.

Pitkän linjan poliitikko Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) tuli Arkadianmäelle vuonna 1983. Nyt on aika sanoa näkemiin.

Uusille edustajille hänellä oli selkeä viesti: Oikea tieto on valtaa. Asioihin kannattaa perehtyä kunnolla. Edustajien pitää kunnioittaa toisiaan. Ei tätä taloa arvosta edes kansalaiset, jos emme itse pysty arvokkaaseen käytökseen ja yhteistyöhön.

Anttila jatkoi topakasti, että nyt yhteistyökyky on ollut hukassa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli samoilla linjoilla.

– Meidän pitäisi löytää taas yhdessä tekemisen henki. Se on suomalaisten vahvuus. Kun on tehty yhdessä, niin on saatu paljon aikaan. Nyt on ollut sellainen ilmapiiri, että se on enemmänkin rikki kuin ehjä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhetta Orpoa kiitti erityisesti sen turvallisuuspoliittisesta osuudesta.

– Turvallisuuden eteen tehty työ on merkittävä, ja samalla on pidetty huolta puolustuskyvystä. Hyväksytyt lait ovat jääneet pienelle huomiolle.

Orpon vaalikentille on tupsahtanut tuttu apuri.

– Kyllä, Pessi-koirani oli tietämättäni tullut seuraamaan menoa Turun vaalikadulle. Koira oli siinä vaiheessa päivää huomattavasti virkeämpi kuin itse ehdokas, Orpo naurahti.

Kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) jättää eduskunnan istuttuaan yhden kauden. Aiemmin Tehyä luotsannut kansanedustaja toteaa, että hänellä on sote-sydän.

– Uudistuksen olisi toivonut pääsevän maaliin ennen kaikkea potilaiden takia.

Presidentin puheessa häntä viehättivät tulevaisuuden ja turvallisuuden teemat, jotka liittyvät oleellisesti yhteen.

Niin ikään eduskunnan jättävä kansanedustaja Tapani Tölli (kesk.) kiinnitti huomiota puheen historialliseen osuuteen.

– Presidentti otti esille perusasioita yhteiskunnan vakauden näkökulmasta. Peruspilarit on pidettävä pystyssä ja on kyettävä tekemään työtä yhdessä.

Töllin mukaan meillä on poliitikkoja, jotka ovat historiattomia.

– Ei tiedetä, mikä on menneisyys. Se on huolestuttavaa.

Kumpikaan ei ole tehnyt suuria suunnitelmien tulevaisuuden varalle.

– En vielä tiedä tulevasta. Nyt silitän kissaani, Laitinen-Pesola kertoi nauraen.

Tölli lupasi tehdä polttopuita ja hoitaa lastenlapsiaan. Lisäksi luottamustehtävä Kuntaliitossa tuo hänet aika ajoin Helsinkiin.

Presidentin puheessa viitattiin moniin puolustushallinnon uudistuksiin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) myhäili tyytyväisenä.

– Hän kiitti kokonaisuudessaan eduskuntaa, mutta ovathan nuo olleet hallituksen esityksiä. Puhe kyllä yllätti minut. Oli hienoa, että hän otti esille valmiuteen ja kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen tähdänneet lakimuutokset. Töitä niiden eteen on tehty yli kolme vuotta.

Puolustushallinnossa on laskettu, että tällä kaudella lakiesityksiä on taottu enemmän kuin miesmuistiin.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ehti kahvinjuonnin lomassa kommentoida puhetta.

– Minulle tärkein viesti puheesta oli se, että demokratia ei ole itsestään selvyys. Siitä pitää huolehtia.

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) vilahtaessa ohi oli pakko kysäistä, että mitenkäs ne eurovaalit. Ehdokasasettelu päättyy ensi viikon torstaina.

Ulkoministeri lupaili, että hänelle voi soittaa, kunhan ei soita messun aikaan.

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) kuunteli presidentin puhetta herkällä korvalla.

– Siinä tuotiin hienolla tavalla esille muistutus yhtenäisyydestä. Emme saa antaa tulla välillemme sellaisia kysymyksiä, jotka jakavat kansakuntaa liiaksi.

Vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää kuvaili tunnelmiaan päättäjäisissä tasapainoisiksi. Hän päätti vuodenvaihteessa jättää eduskunnan ensimmäisen kauden jälkeen ainakin toistaiseksi.

– Haen ratkaisua, jolla voin olla lähivuodet perheeni kanssa. Meillä on neljä lasta, joista pienin on 2,5-vuotias ja vanhin 13. Haluan järjestää työni niin, että voimme perheessä olla enemmän yhdessä.

Halmeenpää on lähdössä europarlamenttivaaleihin.

– Meillä on perheessä kassakaappisopimus, että koko perhe muuttaa Brysseliin, jos tulen valituksi. Se on aika tyypillinen ratkaisu suomalaisille mepeille, joilla on kouluikäisiä lapsia.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) vertasi eduskuntaa edesmenneen kansanedustajan Tommy Tabermannin (sd.) sanoin taloon, jossa toisia katsotaan kuin haukka varpusia.

Halmeenpää sanoo yllättyneensä eduskunnassa keskustelun matalasta tasosta.

– Olen siviiliammatiltani yläkoulun opettaja. Voin siinä taustasta katsoen todeta, että kyllä Suomen nuoretkin osaavat välillä keskustella paremmin toisiaan kunnioittaen kuin mitä huonoimpina hetkinä eduskunnan istuntosalissa olen kokenut.

Halmeenpään mukaan tämä huono kehityssuunta voidaan kääntää puhemies Risikon sanoin kunnioittamalla toisten pyhiä arvoja ja asioita.

– Asioista voidaan olla eri mieltä menemättä henkilöön tai vääristelemättä asioita.

Halmeenpää on ollut poikkeuksellinen vihreä kansanedustaja, sillä hän tulee maaseudulta ja Pohjois-Suomesta.

– En ole pyrkinyt eduskuntaan ajaakseni pelkästään maaseudun asiaa, mutta olen kokenut omaksi asiakseni katsoa asioita siitä näkökulmasta, että myös haja-asutusalueiden ihmisten asiat ja Pohjois-Suomi ovat edustettuna puolueessa.

Eduskunnassa vuodesta 1995 istunut kansanedustaja Annika Lapintie (vas.) sanoi, ettei haikeus ollut päällimmäinen tunne hänen kansanedustajan uransa viimeisissä päättäjäisissä.

– On sellainen olo, että olen tehnyt työni. Olen yrittänyt tehdä sen niin hyvin kuin mahdollista ja toivottavasti siinä onnistunut.

Päättyneen kauden Lapintie johti kovin työllistettyä perustuslakivaliokuntaa.

Hän ei siinä tehtävässä kokenut, että kansanedustaja olisi katsonut kollegaansa kuin haukka varpusta. Perustuslakivaliokunnan katsotaan toimivan irrallaan päivänpoliittisesta kiistelystä.

– Se onnistui myös sote-uudistusta käsiteltäessä. Työ oli siellä asiallista ja yhteistyö toimi.

Lapintie oli tyytyväinen, että sekä puhemies Risikko että presidentti Niinistö puhuivat perustuslain merkityksestä.

Millaiset terveiset lähetät seuraajallesi, joka todennäköisesti saa perustuslakivaliokunnan pöydälle uuden sote-uudistuksen?

– Kuunnellaan asiantuntijoita, kunnioitetaan tieteellistä näkemystä ja otetaan riittävä aika asioiden käsittelyyn.

Rkp:n entinen puheenjohtaja Stefan Wallin jättää eduskunnan, muttei ole paljastanut tulevaisuuden suunnitelmiaan. Hänet valittiin eduskuntaan ensimmäistä kertaa jo vuonna 2007.

– Tulin jo neljä vuotta siiten siihen johtopäätökseen, että politiikka on tämän kauden jälkeen loppuun tallattu polku. Ensi viikolla tai lähiaikoina kerrotaan, mitä ryhdyn tekemään.

Sen enempää hän ei suostunut tulevasta työstään kertomaan.

– Jatkan ahkeraa työskentelyä isänmaan puolesta tästä eteenpäin hamaan tulevaisuuteen.

Wallinin mukaan politiikan teko kannattaa lopettaa siinä vaiheessa, kun se vielä tuntuu hauskalta ja joku saattaa vielä kysyä, miksi lopetat.

– Näin on käynyt. Lopetan vielä hyvien säiden aikana.

Wallinin paras muisto politiikasta liittyy ministerin tehtäviin.

– Kulttuuriministeriaikana saimme jaettua paljon lisää rahaa kulttuurille, liikunnalle, nuorisotyölle ja tieteelle. Se oli hyvää aikaa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (18)

Vastaa
Timo
Esikuva.
Suomessa on eduskunta pudonnut lastentarhan tasolle . koskien jatkuvia räksytyksiä. Riitelevät lapset on varmaan edustajat samaistunut , ettei tarvitse kantaa vastuita. Liha leikkaamosta luita eduskuntaan ,että räksytys loppuisi luita kalvaessa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Myytävänä?
Vast: Esikuva.
Kas kun ei kepun Berner ehtinyt kaupata eduskuntataloa ulkomaisille sijoitusyhtiöille.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Juorupeili
Mitä jäi mieleen tältä nelivuotiskaudelta
Eetu Iston maalauksen kotka sai kahdet kasvot.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Yksi ääni
näin sen nään
Hyvä juttu. Eikös nää kaikki pääse jo muutenkin vanhuuseläkkeelle. Muutenkin kaudet tulisi rajoittaa maksimissaan kolmeen. Vanhat pierut ei pysty uusiutumaan - hiihtelevät perinteistä kun pitäis luistella.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Niinistö ollut käytännössä jo liian kauan pressa
Vast: näin sen nään
Presidentille vain yksi kausi.

Nyt näkyvä sähläys natolla on seurausta siitä, että istuva presidentti valittiin toiselle kaudelle.

On älytöntä perustuslaissa järjestää yhdelle puolueelle koko potti.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
kiitollinen
Maailman turvallisin maa
"Turvallisuuden eteen tehty työ on merkittävä" totesi Orpo. Olen samaa mieltä.Kansalaisten (varsinkin tyttöjen) turvallisuus ei ole koskaan ollut näin hyvällä tolalla.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
raja vuotaa
Vast: Maailman turvallisin maa
Juu sipilä ja orpo ryssineet asiat kymmeniksi vuosiksi oikein kunnolla. Kestävyysvaje jatkossa 3 miljardia per vuosi, kun lasketaan aivan kaikki kulut mitä tästä on seurannut.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
jepjep
Vast: Maailman turvallisin maa
Ja lastenkin turvallisuus ihan huippuluokkaa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Norppa
Semmosta
Lopuilla ei sitten taida olla omatuntoa kun jatkavat?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Jep
Niinpä
Mikäs siinä jäädä vapaaehtoisesti kotiin kun sopeutumisrahaa saa nauttia 3 vuotta, oliko minimissään 2100€ kuukaudessa. Ellet edes yritä jatkoa niin sama karenssi kuin muillakin, etteole sen erikoisempia kuin muutkaan
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Mesu
Tämä
On demokratian irvikuva ja kaudet tulee rajoittaa 2. Siellä on ollut paljon edustajia jotka eivät ole koskaan tehneet oikeita töitä. Eläkevirkoja ei voi olla eduskunnassa. Tämä malli on vitsi. Jokainen voi miettiä jo nime kansanedustaja?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Aamutossu
Moniko
Paikansa jättävä, sekä muuten putoava palaa pakastevirkaansa
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Kansalainen
Wallin: saimme jaettua rahaa...
Siinapa se eduskunnan suurin ongelma - kansanedustajat pystyvat jakamaan rahaa eri momenteille - mutta muuhun sitten he eivatkaan pysty!
Jos meilla olisi kunnollisia kansanedustajia, he kykenisivat opettamaan kansalle hyvaa ja oikeaa tieta!
Mutta Wallin & co. pystyvat jakamaan vain rahaa.
Eli eivat ole todellisia kansan johtajia.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.