Aprillia, aprillia syö silliä: Kimin Enkelit -ryhmä lentää Pohjois-Koreasta Turkuun

Aprillipäivä ei petä tänäkään vuonna.

Rich Cooper
Kimin lentäviä enkeleitä.
Kimin lentäviä enkeleitä.

Ulla Jäske

Huhtikuun ensimmäinen alkoi perinteiseen tyyliin; yritysten ja median pilailumestarit ovat panneet kaikkensa peliin.

Turku International Airshow tiedottaa, että Pohjois-Korean sotilastaitolentoryhmä Kimin Enkelit esiintyy Turun lentonäytöksessä kesäkuussa. Ryhmä esiintyy ensimmäisen kerran Pohjois-Korean ulkopuolella.

Kaikki ohjaajat ovat naisia ja tiedotteen mukaan he ovat kaikki valmistuneet kurssinsa priimuksina Pohjois-Korean Ilmavoimien lentotaistelukoulusta. Ryhmä vastaa USA:n Top Gun -ryhmää. Pohjois-Korean ryhmä tunnetaankin nimellä Top Un.

Kimin Enkelit lentävät legendaarisella MiG-21MF -hävittäjällä. Suomen Ilmavoimat operoi koneen viimeisintä MiG-21BIS -versiota vuosina 1978-1998. Osaston käytössä olevat koneet on ilmeisesti ostettu käytettynä Ukrainasta ja ne ovat peruskorjattu Kimin Enkelit -osaston käyttöön. Kaikki osaston ohjaajat ovat Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin henkilökohtaisesti valitsemia.

Turku International Airshown tiedotteessa kerrotaan, että siirtolento Pohjois-Koreasta Suomeen on vaativa ja 7000 kilometriä pitkä. Normaalisti MiG-21MF pystyy lentämään noin 1500 kilometriä yhdellä tankkauksella, mutta Pohjois-Korean Ilmavoimien tutkimuslaitos on kehittänyt uudentyyppisen erikoispolttoaineen. Tämän uudenpolttoaineen hyötysuhde on yli kaksinkertainen perinteiseen JET A-1 -suihkukonepolttoaineeseen. Tämän uuden polttoaineen avulla Kimin Enkeleiden tarvitsee tehdä vain yksi välilasku matkalla Turkuun.

Tiedotteeseen on liitetty useita kuvia Kimin Enkeleistä.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas kertoo, että Laitilan Silli -uutuus tulee myyntiin tänään maanantaina Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tehtaanmyymälässä. Ripeimmät voivat tiedustella silliä kello yhdeksästä alkaen. Valtakunnallisesti silli tulee myyntiin vasta huhtikuun 8. päivä.

Yritys kertoo, että se alkaa myydä ja markkinoida Uudessakaupungissa pakattuja sillituotteita ja palaa samalla käyttämään alkuperäistä nimeään Fisutta Oy.

Wirvoitusjuomatehtaan mukaan Laitilan Silliä suolassa 250/150 g MSC on sokeri-suolatusta silliraaka-aineesta valmistettu perinteisen matjessillin tyyppinen silli, jonka maustamiseen on käytetty muun muassa katajanmarjaa, tillin kukintoa, rosepippuria ja ruohosipulia. Yrityksen mukaan silli sopii parhaiten nautittavaksi keitettyjen uusien perunoiden kanssa ja on mitä mainiointa myös saaristolaisleivän päältä tarjottuna.

– Olimme päättäneet, että jonain päivänä saatamme loppuun sen, minkä aikoinaan aloitimme, ja tuomme vihdoin ja viimein omat kalamme markkinoille. Nyt tuo päivä on koittanut, joten se kohta to-do -listalta voidaan yliviivata, veistelee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Museot.fi kertoo, että muovisen Museokortin rinnalle tulee Museokortti-implantit. Henkilöt, jotka ilmoittautuvat jonotuslistalle tänään maanantaina, saavat kehoonsa pilottikapselin ilmaiseksi.

RFID-kapseli alkaa toimia 1-3 viikon kuluessa implantoinnista. Kapseli on elinikäinen pääsylippu lähes 300 museokohteeseen ympäri Suomen.

Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen kertoo tiedotteessa, että erityisesti nuoret aikuiset kokevat, että muovinen Museokortti vie tilaa lompakosta ja unohtuu helposti kotiin.

– Implantti ei koskaan unohdu kotiin.

Implantti on kooltaan kolme kertaa viisi millimetriä ja se asetetaan kätevyyden vuoksi esimerkiksi kämmenen alueelle.

– Myös otsa on mahdollinen implantointialue.

Kotimaa

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan Kokoomuksen näkemykset mukailevat esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliiton aiempia ehdotuksia.
Kotimaa

"Hallituspuolueilla on myös palkansaajanäkökulmaa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työllisyyshuomioita, mutta kritisoi leikkauksia

Suomessa nimellä Delfin Clipper valmistunut ja nykyisin Silver Explorerina seilaava alus kulkee tällä hetkellä jossakin Laptevinmerellä. Kyseessä on ensimmäinen länsimainen risteilijä, joka aikoo läpäistä Koillisväylän. Vain venäläinen Shokalskiy ehti edelle vuonna 2015.
Maailma

Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa

Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tapasivat Helsingissä keskiviikkona ystävällisissä tunnelmissa. Putinilla oli kuitenkin paljon hampaan kolossa Yhdysvaltoja kohtaan, eikä toimittajien "hellä huolenpito" venäläisten ihmisoikeuksista ilahduta.
Kotimaa

Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista ei saa vastakaikua

Presidentti Vladimir Putin kiitteli Suomen asennetta Itämeren kaasuputkeen. Presidentti Sauli Niinistö toisti Suomen näkemyksen, jonka mukaan putki on etupäässä ympäristökysymys.
Kolumnit

Kolumni: Suomen vientiä piristänyt Putinin putki on virallisesti ympäristökysymys – Putkessa kulkeva kaasu on silti myös turvallisuuspolitiikkaa

Kotimaa

Mitä Arkangelissa oikein tapahtui? Näin Venäjän presidentti vastasi Lännen Median kysymykseen

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastasivat lehdistön kysymyksiin Helsingissä keskiviikkona.
Kotimaa

Putin uhosi Helsingissä amerikkalaisten ohjuskokeen vuoksi: "Venäjän turvallisuus tulee olemaan taattu"

Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpään mukaan Päivi Sillanaukeen kantelu virantäytöstä oikeuskanslerille kuulostaa jännittyneeltä.
Kotimaa

"Minusta se ei ole oikein" – hallinto-oikeuden professori pitää kansliapäällikön virantäyttökantelua poikkeuksellisena

Donald Trump ja turvallisuusneuvonantajansa John Bolton.
Kotimaa

Kommentti: Trumpin mielenterveyden pitäisi jo huolettaa kongressia – Britit panivat viralta hullun kuninkaansa, joka menetti Amerikan

Kommersant-lehden toimittaja Andrei Kolesnikov saapui Helsinkiin mielellään. Putinia seuraavalle toimittajalle Helsinki on lähin matkakohde kaikista. Jopa Venäjän sisällä lentomatkat ovat pitempiä.
Maailma

Tunnettu venäläistoimittaja on erikoistunut presidenttiin – "Olen saanut kokemuksia monen elämän edestä Putinin matkassa"

Vladimir Putin saapui Presidentinlinnaan keskiviikkoiltapäivällä. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Kotimaa

"Tänä päivänä tarvitsemme onnistuneita vierailuja" – Putin ja Niinistö kohtasivat kasvotusten Presidentinlinnassa