Wärtsilä irtisanoo 78 – irtisanomisista 16 kohdistuu Turkuun

Riitta Salmi
Wärtsilän toimisto Rio de Janeirossa.
Wärtsilän toimisto Rio de Janeirossa.

Wärtsilä irtisanoo Suomessa 78 vakituisessa työsuhteessa olevaa toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä. Irtisanomisista 16 kohdistuu Turkuun, 21 Helsinkiin ja 41 Vaasaan. Kokonaismäärästä 26 henkilöä on Marine Business -liiketoiminnoista, 40 Energy Business -liiketoiminnoista ja 12 tukitoiminnoista.

Irtisanomiset ovat osa 30.1.2019 alkanutta globaalia sopeuttamisohjelmaa. Alkuperäinen vähennystarve oli 150 työsuhdetta.

– On erittäin ikävää, että joudumme tekemään päätöksiä, joilla on henkilöstövaikutuksia. Maailmantalouden kasvun hidastuessa kilpailukyvyn ylläpitäminen edellyttää myös uudelleenjärjestelyitä, jotka ovat raskaita. Onnistuimme kuitenkin alentamaan alkuperäistä vähennystarvetta muilla toimenpiteillä ja pystyimme rajaamaan Delivery Center Vaasan työntekijät yt-neuvotteluiden ulkopuolelle jo ennen varsinaisten neuvotteluiden alkua. Pidän tärkeänä, että tällä prosessilla ei ollut vaikutusta Vaasaan rakennettavan Smart Technology Hubin suunnitelmiin, sanoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki tiedotteessa.

Wärtsilä työllisti helmikuun lopussa Suomessa 3939 henkilöä, joista 401 Turussa, 494 Helsingissä ja 3044 Vaasassa.

Konserninlaajuinen sopeuttamisohjelma painottaa pitkän aikavälin säästöjä ja sen ennakoidaan johtavan noin 1200 työpaikan vähentämiseen maailmanlaajuisesti.