Porin Ässät kunnioittaa "suuren Patasydämen" muistoa – HPK-ottelussa hiljainen hetki

Olli Lindholmia muistetaan myös Iskelmä-gaalassa. Porin torilla sijaitsevalle lavalle voi käydä jättämässä kynttilän solistin muistoksi.

Anu Kerttula

Jääkiekkoseura Porin Ässät kertoi tänään pitävänsä seuraavassa ottelussaan hiljaisen hetken Yö-solistina tunnetuksi tulleen Olli Lindholmin muistoksi.

– Ässät sai kuulla tänään valitettavan suru-uutisen: Yö-yhtyeen solisti ja myös Ässien maalilaulun yhtenä esittäjänä tunnettu Olli Lindholm on poistunut keskuudestamme maanantain ja tiistain välisenä yönä, seura kirjoittaa verkkosivuillaan

Jääkiekkoseuran mukaan Lindholm tunnettiin myös "suurena Patasydämenä".

Ässät esitti verkkosivuillaan "nöyrimmät suruvalittelut Lindholmin lähimmäisille ".

Lindholmin oli määrä esiintyä perjantaina 15.2. Iskelmä-gaalassa Tampere-talossa. Hänet on nähty vuosien aikana gaalassa usein.

– Olemme todella järkyttyneitä uutisesta ja otamme osaa omaisten suruun. Olli oli Iskelmän toimitukselle läheinen ja tärkeä henkilö, jonka kanssa teimme paljon yhteistyötä. Tulemme muistamaan Ollia perjantaina Iskelmä-gaalassa, kertoo Iskelmän ohjelmajohtaja Ari Ojala tiedotteessa.

Yö on ehdolla vuoden yhtyeeksi. Aiempina vuosina Olli Lindholm ja Yö-yhtye ovat voittaneet gaalassa lukuisia palkintoja.

Porissa kuka tahansa voi käydä muistamassa Lindholmia Porin torilla sijaitsevalle Satakieli-lavalle järjestetyssä muistopaikassa.

Muistopaikka haluttiin kaupungin mukaan keskeiselle ja turvalliselle paikalle, jossa on kameravalvonta. Kynttilät pyydetään sijoittamaan alimmille portaille lavan edustalle, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Toive muistopaikasta tuli kaupunkilaisilta.

– Olli Lindholmin poismeno on koskettanut koko kaupunkia. Suru on yhteinen, sanoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen tiedotteessa.

Lindholmin muistoksi on tarkoitus järjestää myös suruliputus.

Juttua päivitetty klo 15:22 tiedoilla muistamisista Iskelmä-gaalassa ja Porin torilla.