Sipilä tuomitsee Oulun uudet seksirikokset

Mauri Ratilainen
Pääministeri Juha Sipilä
Pääministeri Juha Sipilä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) otti perjantaina tuoreeltaan kantaa Oulun uusiin rikosepäilyihin. Oulun poliisi tiedotti perjantaina tutkivansa uusia seksuaalirikostapauksia, jotka ovat kohdistuneet nuoriin tyttöihin. Teoista on otettu kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä.

– Saimme tänään tiedon, että Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä. Jo aiemmat teot alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä herättivät minussa syvän inhon tunteen. Ymmärrän täysin kansalaisten keskuudessa esiintyvän huolen ja järkytyksen, Sipilä lausuu.

– Jokaisen tänne tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta. Tästä emme tingi tippaakaan. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Vakavat rikokset vaikuttavat lisäksi kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen. Turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella.

Sipilä kertoo keskustelleensa tapauksesta myös sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) kanssa.

– Ajatuksemme ovat kaikkien näiden alaikäisten nuorten ja heidän perheidensä tukena näissä täysin epäinhimillisissä ja tuomittavissa teoissa. Tämänkaltaista väkivaltaisuutta ja piittaamattomuutta en voi ymmärtää.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (2)

Turun Sanomat
Keskustelu suljettu
Keskustelu on suljettu asiattomien viestin vuoksi.
Turun Sanomat
Keskustelu suljettu
Keskustelu on suljettu asiattomien viestin vuoksi.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »