Kotimaa

Joulun menoliikenne vilkkaimmillaan perjantaina ja lauantaina

Veikko Wahlroos
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Joulun menoliikenne jakautuu tänä vuonna useammalle päivälle aaton ollessa maanantaina. Vilkasta liikenteen ennustetaan olevan varsinkin tänään perjantaina kello 13.00 ja 19.00 välisenä aikana. Lauantaina liikenne on vilkasta heti aamusta lähtien jatkuen myöhään iltaan. Vilkkaimmillaan liikenteen arvioidaan olevan lauantaina aamuyhdeksän ja iltapäiväviiden välisenä aikana.

Ainakin etelässä on varauduttava huonoon ajokeliin. Myös mahdolliset onnettomuudet vaikuttavat merkittävästi liikennetilanteeseen.

– Joululiikenne on sekä meno- että paluupäivinä jonoutunutta ja nopeudet saattavat paikoin laskea jonkin verran esimerkiksi Helsingistä pois johtavilla teillä. Juhannusruuhkia ei kuitenkaan ole luvassa, ennustaa Helsingin tieliikennekeskuksen päällikkö Mika Jaatinen tiedotteessa.

Jaatinen arvioi, että tänä vuonna joulun viettoon hiljennytään useammaksi päiväksi ja joulun välipäivät huilataan.

– Tästä johtuen paluuliikenteessä on todennäköisesti rauhallisempaa, mutta tapaninpäivänä paluuliikennettä on eniten, Jaatinen sanoo.

Tapaninpäivän liikennehuipun ennustetaan ajoittuva kello 12.00 ja 19.00 välille. Paluuliikenteen vilkkaimmat tiet ovat perinteisesti valtatiet 3 ja 4 Helsinkiin päin. Torstaiaamuna 27. joulukuuta liikennemäärissä näkyy työmatkaliikenteen vaikutus.