Uutiset

Kampanja auttoi kymmeniä erityisnuoria löytämään kesätöitä

Mikael Rydenfelt
Esimerkiksi Valmet Automotive antoi kesätöitä Uudenkaupungin tehtaalta neljälle erityisryhmään kuuluvalle nuorelle.
Esimerkiksi Valmet Automotive antoi kesätöitä Uudenkaupungin tehtaalta neljälle erityisryhmään kuuluvalle nuorelle.

Vammaisten työllistymisen edistämisestä puhutaan paljon, mutta käytännössä asiat muuttuvat vammaisjärjestöjen asiantuntijoiden mukaan varsin hitaasti.

Toisaalta valonpilkahduksia on havaittavissa. Esimerkiksi Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiön Vamlasin kampanjan ansiosta ainakin 50 erityisnuorta on tänä vuonna löytänyt kesätyöpaikan, kertoo projektipäällikkö Pauli Leinonen.

Kampanjan tavoitteena on löytää kesätöitä 101 vammaiselle nuorelle tänä vuonna. Se on osa veikkausvoittovaroin rahoitettua Vahti-hanketta, jolla edistetään yhdenvertaisia mahdollisuuksia tehdä työtä.

Esimerkiksi Valmet Automotive antoi kampanjan myötä kesätöitä Uudenkaupungin tehtaalta neljälle erityisryhmään kuuluvalle nuorelle, Leinonen kertoo.

– Kahden viikon pituiseksi suunniteltua kesätyöjaksoa on jatkettu, sillä nuoret ovat pärjänneet työpaikalla erittäin hyvin, hän lisää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn tiedotuskampanjan muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Iisalmen kaupunkiPohjois-Karjalan Osuuskauppa ja Linnanmäki.

Vammaisten työllistymiseen liittyy myös useita aikansa eläneitä, työllistymistä hankaloittavia rakenteita, sanoo dosentti Katariina Hakala Kehitysvammaliitosta.

– Vammaiset ohjataan usein työkyvyttömyyseläkkeelle palveluiden käyttäjiksi, Hakala sanoo.

Monet kehitysvammaiset nuoret ovat työkyvyttömyyseläkkeellä, joka saattaa vaikeuttaa työllistymispalveluiden saamista, Hakala kertoo.

– Työvoimatoimistossa voi tulla ongelma, jos virkailija sanoo, että sinähän olet työkyvytön, mitä sinä täällä teet.

– Eläkeläinen voi kuitenkin ilmoittautua työnhakijaksi, vaikka ei saisikaan korvausta työttömyydestään, Hakala muistuttaa.

Myös kehitysvammaisten työkeskukset ovat Hakalan mielestä aikansa eläneitä, vammaisia muusta yhteiskunnasta eristäviä rakenteita.

Vammaisten työllistyminen on ollut oikeansuuntaista, mutta erittäin hidasta, Hakala lisää.

– Työkulttuuria pitäisi ohjata enemmän kohti kokemuksia työelämästä, Hakala sanoo.

Vahti-hankkeen asiantuntija Sauli Suominen ADHD-liitosta muistuttaa, että kokemukset työelämästä auttavat ennaltaehkäisemään syrjäytymistä.

– Monella erityisnuorella on takana useita epäonnistumisia, joista voi muodostua negatiivisilla kokemuksilla pakattu reppu, Suominen sanoo. Osa pelkää epäonnistumisesta koituvaa häpeän tunnetta.