Merkittävää biojalostamoa Kotkaan suunnitteleva UPM kiittää EU:n tuomaa varmuutta

EU:n tavoitteet varmistavat, että biopolttoaineille löytyy kysyntää.

Anniina Luotonen

Merkittävää biolaitosinvestointia Kotkaan suunnitteleva UPM on tyytyväinen siihen, että vuosia valmisteltu uusiutuvan energian lainsäädäntö on saatu EU:ssa valmiiksi.

EU:ssa päästiin varhain aamulla sopuun uusiutuvan energian direktiivistä, jossa suomalaisia yrityksiä on kiinnostanut varsinkin kehittyneille biopolttoaineille asetettava tavoite sekä se, rajoitetaanko puun käyttöä polttoaineiksi.

Ympäristöjärjestöt toivoivat EU:n rajoittavan puun käyttöä liikenteen polttoaineiksi, mutta Red ll -nimellä kulkeva direktiivi ei näytä tuovan merkittäviä rajoituksia.

UPM:n yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Stefan Sundman arvioi, että EU:ssa tunnustetaan nyt biopolttoaineiden rooli päästöjen vähentämisessä.

– Olemme sitä mieltä, että liikenteessä tarvitaan kaikki keinot päästöjen vähentämiseksi. Liikenteen päästöt ovat kasvussa, ja ne muodostavat EU:n kokonaispäästöistä neljänneksen.

UPM suunnittelee Kotkaan isoa biolaitosta, joka tuottaisi liikenteen biopolttoaineita. Laitos olisi viisi kertaa suurempi kuin yhtiön Lappeenrannan laitos, joka työllistää 250 työntekijää. Uusi laitos tuottaisi 500 000 tonnia biopohjaisia liikenteen polttoaineita.

Sundmanin mukaan EU-lainsäädäntö ei vielä varmista investoinnin toteutumista, mutta on hyvä yksittäinen poliittinen päätös.

– Tämä antaa meille mahdollisuuden kehittää biopolttoaineliiketoimintaa pidemmällä tähtäimellä.

Yhtiö jatkaa hänen mukaansa Kotkassa ympäristöarvioinnin tekemistä.

Biopolttoaineiden tavoite liikenteen polttoaineissa on 3,5 prosenttia ensi vuosikymmenen loppuun mennessä. Koko uusiutuvan energian tavoite liikenteessä on 14 prosenttia.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.