Työpaikan sisäiset asiat ruoditaan nyt Jodelissa

Juoruilusta tuli jodlaamista.

Jussi Nukari

Liisa Ovaska

Työpaikoilla pahanpuhuminen ei jää enää taukotiloihin. Nuoret työntekijät keskustelevat yhä enemmän työpaikkansa asioista nimettömästi Jodelissa.

Jodel on kännykkäsovellus, jossa viestitellään nimettömästi. Usein keskustelujen sävy on kannustava, mutta nimettömänä esiintyminen houkuttelee myös kovaan sanailuun.

Keskusteluissa jaetaan esimerkiksi työhön liittyviä neuvoja tai puidaan työpaikan ilmapiiriä ja työoloja. Kanavien keskusteluja seuraamalla törmää usein myös suoranaiseen kiusaamiseen. Keskustelut, joissa työkavereita haukutaan nimikirjainten kera, eivät ole harvinaisia, vaikka ne rikkovatkin Jodelin sääntöjä. Jodelissa henkilötietojen, kuten nimien, levittäminen on kiellettyä.

Työ- ja viestintäoikeuteen erikoistuneen juristin Pirkko Pesosen mukaan Jodelissa kiusaaminen ei ole suoranainen sananvapausrikos, mutta se on hänestä asiatonta ja vaarallista käytöstä.

– Kiusaamisongelma tulee käsitellä työpaikan sisällä, eikä tällaisia asioita saa levitellä, Pesonen sanoo.

Hän kehottaa yrityksiä pohtimaan, miksi työntekijät kokevat tarvitsevansa varjofoorumin, jossa käydään läpi työpaikan epäkohtia.

Vaikka työnantaja tarjoaa työntekijöilleen kanavia, joissa voi kertoa kiusaamisesta, ei se tarkoita, että niitä käytettäisiin. Esimerkiksi Airpro pyrkii tarjoamaan työntekijöilleen matalan kynnyksen kanavia, joissa he voivat kertoa anonyymisti ongelmistaan. Silti osa työntekijöistä kirjoittaa mieluummin nimettömänä Jodeliin, jossa keskustelut muistuttavat usein työpaikkakiusaamista.

Jari Suvanto Airpron viestinnästä toivoo, että ongelmista keskusteltaisiin työnantajan luomilla kanavilla.

– Jos ongelmia ei tuoda työnantajan tietoon, on niihin aika vaikea puuttua, Suvanto sanoo.

Tilanne on kuitenkin varsin ongelmallinen työnantajille. Vaikka kanavat ovat julkisia ja niihin voi liittyä kuka tahansa, päätyy tietyn yrityksen Jodel-kanavalle mitä luultavimmin entisiä ja nykyisiä työntekijöitä, jotka ovat kiinnostuneet työpaikan asioista. He myös saattavat tunnistaa helpostikin keskustelun kohteen. Jodelissa ei voi kuitenkaan tietää, kuka kirjoittaja on tai onko kirjoittaja oikeasti töissä yrityksessä.

Myös Linnanmäen henkilöstöjohtaja Elina Örthén on tietoinen Jodelista. Hänen tietoon ei ole tullut yhtäkään tapausta, jossa yksittäinen henkilö olisi kertonut Jodelissa tapahtuneesta kiusaamisesta Linnanmäellä.

– Sosiaalisessa mediassa säännöt ovat samat kuin työpaikalla. Kenenkään kiusaaminen ei ole sallittua, linjaa Örthén.

Örthénille Jodel-kanava oli tuttu, mutta kaikki yritykset eivät ole yhtä tietoisia. Yritysten johto ei välttämättä tiedä kanavasta, vaikka nuoria työllistävien yritysten henkilöstöpuoli tästä tietäisi.

Kiusaaminen ei ole ainut ongelma, joita yritykset voivat kohdata Jodelissa. Useilla kanavilla keskustelua käydään hyvin avoimesti ja mukaan voi lipsahtaa jopa yrityssalaisuuksia. Esimerkiksi McDonald'sin työntekijöiden Jodel-kanavalla on keskusteltu tuotteiden myynneistä ja tulevista kampanjoista.

– Nämä kuuluvat salassapidon piiriin, eivätkä ne kuulu Jodeliin, sanoo McDonald'sin Suomen viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Fakta

Jodelissa keskustelut käydään nimettömästi

Sovellus on virtuaalinen vessanseinä ja vertaistuen keskus

Jodel on nuorten suosima sosiaalisen median palvelu, joka ladataan älypuhelimelle.

Sovellukseen ei tarvitse kirjautua sisään tai tunnistautua.

Keskusteluja käydään nimettömästi, ja viestit näkyvät kymmenen kilometrin säteellä julkaisupaikasta.

Jodelissa voidaan luoda kanava, jossa keskustelua voidaan käydä eri aiheista. Kanavat on usein muodostettu harrastusten tai yhteisten mielenkiinnon kohteiden ympärille.

Muut keskustelijat voivat äänestää viestejä. Äänen voi antaa ylöspäin tai alaspäin. Viidellä alaspäin annetulla äänellä viesti katoaa. Keskustelua valvovat myös moderaattorit, jotka on valittu aktiivisien jodlaajien joukosta. Asiattomia viestejä voi ilmiantaa moderaattoreille.

Jos Jodelissa rikotaan lakeja, auttaa Jodel paikallisia viranomaisia selvittämään viestijän henkilöllisyyden.

Aloita keskustelu tästä jutusta



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.