Kuntavaalit

Kotihoidon merkitys korostuu

Markku Nurmi vaatii sosiaalipuolen työpaikkojen täyttöä Pyhärannassa.
Markku Nurmi vaatii sosiaalipuolen työpaikkojen täyttöä Pyhärannassa.

Pyhärantalainen Markku Nurmi kokee tärkeäksi omassa kotikunnassaan vanhuspalvelut ja eläkeläisten asiat. Pyhärannan väestöstä kohta jo neljännes on yli 65-vuotiaita.

– Kunta on ottanut vanhuspalvelut vakavissaan ja vuoropuhelu näissä asioissa sujuu kiitettävästi. Pyhärantaan on myös perustettu vanhusneuvosto, joka etsii kuluvalla ja uudella valtuustokaudella paikkaansa, Nurmi toteaa.

Vanhustenhoito on järjestetty Pyhärannassa samaan tapaan kuin Suomessa yleisemmin. Kotihoidon merkitys on korostunut viimeisten vuosien aikana.

– Resurssit tuntuvat olevan aivan riittävät tähän hetkeen. Kotihoito on kustannustehokas ja laitoshoitoa tarvitsevat saavat ostopalveluita Uudestakaupungista, Raumalta ja Laitilasta, Nurmi tietää.

Pyhäranta on ollut tuulinen kunta, jossa sosiaalipuolen työntekijät ovat vaihtuneet viime vuosina tiheään. Nurmella onkin selvä pyyntö uudelle valtuustolle.

– Sosiaalijohtajan virka täytyy saada täytettyä nopeasti, että resurssit kohdistuvat muun muassa vanhusten hoitoon asianmukaisesti. Haastava tilanne näkyy jo nyt kotihoidon arjessa, Nurmi alleviivaa.