Uutiset

Manchesterissa räjähti popkonsertissa – suurkeikkoja järjestävä Live Nation: "Seuraamme tilannetta"

Maanantaina myöhään illalla Manchesterissä tapahtunut isku tehtiin amerikkalaisen laulajan Ariana Granden popkonsertin päätteeksi. Tekopaikka, Manchester Arena, on Euroopan suurimpia sisähalleja, jonne mahtuu enimmillään 21 000 katsojaa.

Isku tehtiin juuri kesän kynnyksellä, kun Euroopassa ja Suomessa järjestetään lukuisia suuria festivaaleja ja konsertteja. Iskussa on päivitettyjen tietojen mukaan kuollut ainakin 22 ihmistä, ja yli 50 on loukkaantunut. Konsertissa oli paljon lapsia.

Laulaja Grande on itse turvassa ja tviitannut olevansa tapahtumien vuoksi "särkynyt".

Suomessa tänä kesänä konserttipromoottori Live Nation järjestää muun muassa rock-yhtye Foo Fightersin konsertin Helsingin Hietaniemessä 19. kesäkuuta. Vastaavasti Guns N' Roses -bändin heinäkuiseen konserttiin Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistoon on myyty jo yli 35 000 lippua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Live Nationin tiedottaja Maritta Kettunen kommentoi Lännen Medialle, että yhtiö tekee jatkuvasti yhteistyötä viranomaisten kanssa tulevan kesän konserttien turvallisuusjärjestelyjen suhteen.

– Turvallisuusasiat ovat meillä isossa roolissa kaikissa tapahtumissa. Seuraamme tilannetta kokonaisuudessaan, Kettunen sanoo.

Hän ei erittele julkisuuteen, millaisia turvallisuutta koskevia selvityksiä viranomaisten kanssa tehdään tapahtumia varten.

Useat suomalaispoliitikot, kuten pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja ulkoministeri Timo Soini (ps), ovat julkisesti kommentoineet iskua tuomitsevasti.

– Raukkamainen hyökkäys Manchesterissä viattomia lapsia ja kaikkia meitä vastaan, Soini kommentoi ulkoministeriön Twitter-tilillä.

– Isku Britanniassa järkyttää. Osanottoni uhrien läheisille. Suomen viranomaiset seuraavat tiiviisti tilannetta, keräämme tietoja, tviittasi sisäministeri Paula Risikko (kok) tiistaiaamuna.

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit