Rikoksista epäilty turkulainen liikemies kiinni Yhdysvalloissa

Useista talousrikoksista aiemmin tuomittu turkulainen liikemies Jakke Viheriä joutuu jälleen oikeuden eteen vastaamaan talousrikossyytteisiin. Turun Sanomien tietojen mukaan Viheriä otettiin kiinni Yhdysvalloissa, josta hänet tuotiin Suomeen tiettävästi perjantaina. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on nostettu Viheriää vastaan syytteet kahdessa jutussa. Toisessa nimikkeenä on törkeä veropetos ja toisessa törkeä petos.

Jutut on määrä käsitellä tammikuussa, mutta on mahdollista, että käsittelyä aikaistetaan. Osakeyhtiön taloudenpitoon liittyvästä törkeästä veropetoksesta epäillään Viheriän lisäksi toista miestä ja törkeästä petoksesta kahta muuta miestä.

Viheriä on aiemmin tuomittu muun muassa velallisen törkeästä epärehellisyydestä konkurssiin ajautuneen lentoyhtiö Flying Finnin tapauksessa. Viheriä on tullut tunnetuksi myös muistelmateoksestaan, jossa hän valottaa talouden hulluja vuosia 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa. Viheriä kirjoitti Yhden miehen kiirastuli -nimisen teoksen vankilassa vuosina 1997–2001.