Perussuomalaiset nuoret leikkaisivat poliittisten nuorisojärjestöjen tukia

Perussuomalaisten nuorisojärjestö esittää, että valtion säästötoimena leikattaisiin myös poliittisten nuorisojärjestöjen tukia. Perussuomalaiset Nuoret antoi asiasta lauantai-iltana julkilausuman. Sen ilmeisenä pontimena on tyytymättömyys oman tuen niukkuuteen. Järjestön osuus opetusministeriön 12,8 miljoonan euron tuesta kaikille nuorisojärjestöille on 15 000 euroa.

PN:n mielestä poliittisten nuorisojärjestöjen tuet tulisi jakaa kansanedustajien lukumäärän mukaan. Tämä kohentaisi suurvoiton kevään eduskuntavaaleissa saaneiden perussuomalaisten asemia tuntuvasti.

Nykyinen, osin harkinnanvaraisuuteen perustuva tukijärjestelmä on perussuomalaisten mielestä epäselvä ja epäoikeudenmukainen. He paheksuvat etenkin tukia jakavan toimikunnan kokoonpanoa. Sen puheenjohtaja Tuomas Nurmela on aiemmin toiminut kokoomusnuorten ja varapuheenjohtaja Heta Välimäki demarinuorten puheenjohtajana.

– Opposition edustajia ei tässä ”riippumattomassa ja puolueettomassa” toimikunnassa ole lainkaan, Perussuomalaiset Nuoret huomauttaa.

Toinen tukiperusteista on jäsenmäärä, mutta sitä ei järjestön mukaa ole otettu käytännössä huomioon.

– Samaan aikaan, kun Keskustanuorten jäsenmäärä on dramaattisesti laskenut, vuosittainen tukisumma on kasvanut yli 600 000 euroon. Nykymallista eniten hyötyvät

Keskustanuoret ovat aiemmin estäneet parlamentaariseen malliin siirtymisen, järjestö toteaa.

Perussuomalaiset ovat jo aiemmin tehneet asiasta sekä eduskuntakyselyn että kantelun oikeuskanslerille.

– Kaikki poliittiset nuorisojärjestöt tekevät puoluepolitiikkaa, joten parlamentaarinen malli on selkeydessään oikeudenmukaisin ja kansanvaltaisin. Nyt asenne koko yhteiskunnassa tuntuu olevan, että kun rahahanat ovat auki, haavi alle ja bileet pystyyn”, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo järjestön tiedotteessa.

Lue myös

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.