Kotimaa

Osa ministeriöistä lopetti ostot lahkon firmalta

Kohuttu Kustannusosakeyhtiö Koivuniemi on myynyt palveluitaan useille ministeriöille ja valtion laitoksille. Osa niistä on alkanut suhtautua yhteistyöhön varauksellisesti kohun takia.

Entisiä yhteistyökumppaneita ovat ainakin ulkoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä ympäristöministeriö. Niiden mukaan Koivuniemen yritys tarjoaa palveluitaan edelleen hyvin aktiivisesti, mutta viime aikoina tarjouksiin ei ole tartuttu.

Koivuniemen nykyisiä yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Kela ja Tulli, joista kumpikaan ei ole harkinnut yhteistyön lopettamista.

Sen sijaan Säteilyturvakeskus on päättänyt, ettei Koivuniemeltä osteta palveluita ainakaan toistaiseksi. Se toteaa kuitenkin, ettei yrityksen sivuuttaminen kävisi päinsä, jos se osallistuisi suurista hankkeista järjestettäviin tarjouskilpailuihin.

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen mukaan yrityksessä työskentelee uskonnollisen lahkon jäseniä, jotka tekevät suuria määriä ylitöitä korvauksetta ja saavat huomattavan pientä palkkaa. Lahkoon liittyisi myös muun muassa seksuaalista painostusta ja lasten väkivaltaista kurittamista.