Kaarinan huonekalutehtaan palosta miljoonavahingot

Liekit löivät palopaikalla korkealle puolen yön jälkeen.
Liekit löivät palopaikalla korkealle puolen yön jälkeen.

Kaani Oy:n huonekalutehtaan tulipalo Kaarinan Piikkiössä aiheutti ensiarvion mukaan miljoonien eurojen vahingot, kun noin 4 000 neliömetrin tehdashallista tuhoutui puolet. Kukaan ei loukkaantunut rajussa tulipalossa, mutta kaasupullojen räjähdys aiheutti palomiehille vaaratilanteita.

Hieman kello 22 jälkeen keskiviikkona syttyneen palon voimakas leviäminen yllätti kaikki.

– Ensin höyläkone oli palanut, ja palosta tuli paljon savua mutta vähän liekkejä, tulipaloa seurannut Kaani Oy:n toimitusjohtaja Esko Niinikorpi kertoi.

Niinikorven piti pian jo päästä katsomaan sammutetuksi luultua paloa, kun katto yhtäkkiä roihahti. Rakennuksessa räjähti ilmeisesti kolme kaasupulloa.

Kaasuräjähdys aiheuttaa useiden kymmenien metrien tulipalon. Päivystävä päällikkö Juha Virto kuvaili, että pimeässä on lisäksi vaikea nähdä räjähdyksessä lenteleviä seinien tai kaasupullojen osia. Kaksi pientä kaasupulloa kannettiin myöhemmin tehtaasta.

Enimmillään sammutustöissä oli 23 pelastuslaitoksen sammutusyksikköä. Vettä sammutustöihin otettiin läheisestä joesta ja Piikkiön keskustasta asti. Jälkisammutustyöt jatkuvat ainakin torstain ajan.

Palopaikalta Makarlantieltä levisi keskiviikon ja torstain välisenä yönä sankkaa savua noin kilometrin päähän pohjoisen suuntaan, ja lähialueen ihmisiä kehotettiin tuolloin pysymään sisätiloissa.

Savunhaju tuntui vielä torstaina aamupäivällä esimerkiksi läheisen Verkanappulat Oy:n päiväkotiyksikön Nappulalinnan tiloissa vanhassa kunnantalossa. Terveysvaaraa savusta ei kuitenkaan ollut, ja päiväkoti pidettiin auki.

Toimitusjohtaja Niinikorpi kertoi, että tulipalo tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan ennen joulumyyntiä. Halli oli täynnä huonekaluja.

Kaani Oy muutti entisiin Oratopin tiloihin Piikkiöön vuonna 2004. Tehtaan uusi osa tuhoutui palossa täysin. Vanha osa, jossa toimii verhoomo, ei kärsinyt yhtä paljon vahinkoja.

Kaani Oy valmistaa esimerkiksi Jazz-tuoleja, -pöytiä ja vuoden 2009 Big Brother -ohjelmasta tuttuja Daydream -säkkituoleja. Kaani tekee oman malliston lisäksi sopimusvalmistuksena tuotteita useille tunnetuille brändeille kuten Lundialle.

Jälkisammutustyöt jatkuvat Piikkiössä ainakin vielä torstain ajan. TS/Veikko Wahlroos
Jälkisammutustyöt jatkuvat Piikkiössä ainakin vielä torstain ajan. TS/Veikko Wahlroos
Tulipalo tuhosi noin 4000 neliön tehdashallista puolet. TS/Veikko Wahlroos
Tulipalo tuhosi noin 4000 neliön tehdashallista puolet. TS/Veikko Wahlroos
Kaani Oy:n Piikkiön tehtaassa suurpalo. TS.
Kaani Oy:n Piikkiön tehtaassa suurpalo. TS.