Lakko voi sotkea bussiliikenteen ja pysäyttää tehtaita

Neuvotteluja autoliikennettä uhkaavan lakon estämiseksi jatketaan edelleen. Jos sopua työehtosopimuskiistaan ei saada aikaan, työtaistelu pysäyttää tiistai-illasta lähtien noin kaksi kolmasosaa kaikesta linja-autoliikenteestä.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n työtaistelu voi pysäyttää bussiliikenteen lisäksi myös suurimman osan kuorma-autoista. Koska monet tehtaat ovat riippuvaisia jatkuvasta raaka-aineiden virrasta, ne voivat pysähtyä muutamassa päivässä.

Lähiliikenteessä tilanne vaihtelee suuresti. Kunnalliset bussiyhtiöt esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella eivät ole lakon piirissä, vaan ajavat vuoronsa normaalisti. Monissa kaupungeissa lähiliikenne on kuitenkin kokonaan yksityisten bussifirmojen hallussa, jolloin se käytännössä pysähtyy täysin.

Bussien lisäksi lakko haittaisi myös lentoliikennettä. Lennot todennäköisesti myöhästelisivät ja joitain saatettaisiin joutua perumaan.

Lakko alkaa ylihuomenna kello 18, jos sopua Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ja Autoliikenteen työnantajaliiton välille ei synny.