Valtakunnansyyttäjänvirasto määräsi syytteen nostettavaksi

Kalastamisesta hermostunut veneilijä löi 7-vuotiasta airolla

Turun Sanomat

JUSSI ORELL

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt syytteeseen veneilijän, jonka epäillään lyöneen airolla tapahtumahetkellä 7-vuotiasta poikaa. Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä oli jättänyt syyttämättä epäiltyä näytön puutteen vuoksi, mutta valtakunnansyyttäjänviraston mielestä todisteet riittävät syytteen nostamiseen.

Pahoinpitely tapahtui, kun poika oli isänsä kanssa kalastamassa merellä itäisellä Uudellamaalla keväällä 2008, jolloin epäilty oli ajanut moottoriveneellä heidän viereensä. Tämän jälkeen epäilty oli ottanut veneestään airon ja lyönyt sillä useita kertoja poikaa kohti. Ainakin yksi iskuista osui pojan reiteen. Rytäkässä katkesi myös kaksi isän ja pojan onkivapaa. Tilanteesta pelästynyt poika ryömi veneen etukannen alle piiloon. Poika joutui käymään terapiassa välikohtauksen jälkeen. Kiistan taustalla olivat kalastamisesta syntyneet erimielisyydet.

Veneilijä on myöntänyt sohineensa airolla onkivapoja kohti, joista toinen oli pojan kädessä. Hän on kuitenkin kiistänyt, että lyönnit olisivat osuneet poikaan.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalsken mielestä epäillyn toimintaa on pidettävä erityisen piittaamattomana, koska pahoinpitelyn kohteena on ollut 7-vuotias lapsi ja tekovälineenä raskas esine.