Kolmella turkistarhalla todettu laiminlyöntejä

Kunnaneläinlääkärit ovat tarkastaneet tähän mennessä puolet turkistarhoista, joista julkistettiin kohua herättäneitä kuvia. Kolmella tarhoista on todettu laiminlyöntejä.

Häkeissä on ollut muun muassa rikkinäisiä makuuhyllyjä, ja osalta kettuja hyllyt ovat puuttuneet kokonaan. Sairauden vuoksi lopetettavia eläimiä ei tarkastuksissa löytynyt, kerrotaan Evirasta.

Oikeutta Eläimille -järjestön mukaan yhdeksässä maassa järjestetään tänään mielenosoituksia Suomen turkistarhausta vastaan. Järjestön kuvamateriaalia Suomen turkistarhoilta on julkaistu ainakin Ruotsin lehdistössä.

Eläinoikeusjärjestöt järjestävät mielenosoituksia Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Englannissa, Hollannissa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Ruotsissa rauhallisesti sujuneeseen mielenosoitukseen osallistui vain kourallinen ihmisiä.

Kauppalehti puolestaan kertoo, että turkisnahkojen myynti vetää nyt ennätystahtiin. Kylmyys ja Kiinan-tilaukset ovat panneet vauhtia siniketun ja minkin nahkojen vientiin suomalaisilta tarhoilta. Minkin nahkojen hinnat kiitävät jo kohti historiallisia korkeuksia.