Eläinaktivistit jättivät kantelun ministeriöstä

Oikeutta Eläimille -yhdistys on jättänyt kantelun maa- ja metsätalousministeriöstä oikeuskanslerille. Kantelussa pyydetään oikeuskansleria tutkimaan, ovatko ministeriön turkiseläimiä koskevat hyvinvointivaatimukset eläinsuojelulain mukaisia.

Eläinaktivistien mukaan ministeriön ohjeet ovat ristiriidassa eläinsuojelulain kanssa, sillä laissa vaaditaan ottamaan eläinten käyttäytymistarpeet huomioon. Lisäksi niillä pitäisi olla riittävästi tilaa liikkua.

Kuitenkin ministeriön ohjeet sallivat eläinten pitämisen tukalissa häkeissä. Virikkeinä minkeillä ja ketuilla on usein vain puupalikan pureskelu.

Yhdistystä on kummastuttanut myös pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) blogikirjoitus. Vanhasen mielestä turkisalan ongelmia ovat virikkeiden puute, ahtaat häkit sekä kettujen makuuhyllyjen puuttuminen. Pääministerin mielestä epäkohdat ovat korjattavissa.

Aktivistien mukaan Vanhanen jatkaa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) väheksyvää linjaa, sillä ongelmat ovat paljon vakavampia.