Puolisoaan piessyt välttyi syytteiltä – valtakunnansyyttäjä puuttui asiaan

Valtakunnansyyttäjänvirasto on näpäyttänyt Helsingin syyttäjänviraston syyttäjää, joka ei nostanut syytettä puolisoaan toistuvasti pahoinpidellyttä ja uhkaillutta miestä vastaan. Syyttäjän mukaan hänellä ei ollut syytä epäillä miehen syyllistyneen rikoksiin, josta tätä epäiltiin. Valtakunnansyyttäjänvirasto oli kuitenkin toista mieltä ja määräsi syytteen nostettavaksi.

Riitaisan pariskunnan miehen epäillään pahoinpidelleen puolisoaan esimerkiksi lyömällä, retuuttamalla ja kuristamalla. Hakkaamisen seurauksena puolisolta muun muassa puhkesi tärykalvo. Lisäksi miehen epäillään uhanneen leikata puolison käden ja korvan irti. Osa pahoinpitelyistä sattui pariskunnan Italian-matkalla vuonna 2008, jolloin suhde oli jo päättymässä. Miehen epäillään uhkailleen lisäksi puolison entistä miestä.

Epäilty on kiistänyt pahoinpitelyt ja uhkailut. Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan ei ole kuitenkaan mitään syytä epäillä, etteikö mies olisi pahoinpidellyt puolisoaan.

Syyttämättäjättämispäätöksen tehnyt kihlakunnansyyttäjä ei Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan ylittänyt harkintavaltaansa. Virasto kuitenkin kehottaa syyttäjää jatkossa kiinnittämään huomiota velvollisuuteensa arvioida huolellisesti epäillyn syyllisyyden puolesta puhuvia seikkoja.


JUSSI ORELL