Kaukosäädinpaljous turhauttaa valtaosaa televisionkatsojista

Yli 50 prosentilla televisionkatsojista on vähintään neljä kaukosäädintä. Vain kuudelle prosentille vastaajista riittää yksi kaukosäädin.

Kaukosäädinviidakko paljastuu tammikuussa tehdystä verkkokyselystä. Siinä muun muassa kysyttiin, onko vastaaja tai tämän puoliso joskus turhautunut nykyisiin kaukosäätimiin. 80 prosenttia vastasi kyllä.

Jiri Koivuniemi kyselyn toteuttaneesta viestintätoimisto Visionistista arvioi, että turhautumiseen voi olla toinenkin syy kuin kaukosäätimien paljous. Syynä saattaa olla myös se, että yksi asukas omii kaukosäätimet kokonaan itselleen.

Kyselyn tilasi Logitech Finland. Siihen vastasi internetissä 1 710 ihmistä, joista 57 prosenttia oli miehiä.

Kysely selvitti myös olohuoneiden yleisimpiä viihdelaitteita. Televisio on 95 prosentilla vastaajista, mutta digiboksi vain 83 prosentilla. Tietokone on 59 prosentilla vastaajista ja videotykki kuudella prosentilla.

Alle puolet vastanneista antaa lastensa käyttää olohuoneen viihdelaitteita.

Eräs syy kaukosäädinten suureen määrään on siirtyminen digiaikaan, jonka myötä monessa taloudessa jouduttiin hankkimaan television lisäksi digiboksi. Digisovitin toimii omalla kaukosäätimellään.

Kaukosäädinpaljouteen on olemassa ratkaisu. Monet yritykset myyvät nykyään yleiskaukosäätimiä, joilla voi käyttää eri valmistajien laitteita.