Uutiset

Juha Marttila nousemassa
MTK:n johtajaksi

TS/Eeva Suojanen<br />MTK:n puheenjohtajaksi vahvoilla oleva Juha Marttila korosti, että naudanlihan tuotannon jyrkkä lasku on saatava loppumaan. - Brasilia voi ehkä pitää koko maailman lihoissa, mutta paras turva Euroopalle on hajautettu tuotantomalli.
TS/Eeva Suojanen
MTK:n puheenjohtajaksi vahvoilla oleva Juha Marttila korosti, että naudanlihan tuotannon jyrkkä lasku on saatava loppumaan. - Brasilia voi ehkä pitää koko maailman lihoissa, mutta paras turva Euroopalle on hajautettu tuotantomalli.

KARI VALTONEN

MTK:n toinen puheenjohtaja Juha Marttila , 42, on nousemassa MTK:n uudeksi puheenjohtajaksi Michael Hornborgin , 43, jälkeen. Maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Marttilan valinta tuli entistä todennäköisemmäksi, kun laitilalainen kansanedustaja Timo Kaunisto (kesk) kieltäytyi viikonvaihteessa ehdokkuudesta.

Aikaisemmin ehdokkuudelle kiitos ei sanoi jo Pekka Pesonen , joka toimii EU:n tuottaja- ja osuustoimintajärjestön pääsihteerinä Brysselissä.

Uutta puheenjohtajaa etsivää partiota vetävä MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Aarno Puttonen sanoo, että ensimmäisenä suostumuksensa antaneen Marttilan lisäksi haastateltavia on ainakin kaksi. Puttonen ei kuitenkaan halua paljastaa tämän toisen ehdokkaan nimeä.

Puttosen mukaan myös kaksi muuta henkilöä on luvannut harkita ehdokkuutta. He antavat vastauksensa tällä viikolla. Valmisteluryhmä haastattelee ehdokkaita ensi viikolla. MTK:n valtuuskunnan on määrä valita uusi puheenjohtaja 23. huhtikuuta.

Marttila on maitotilallinen Simosta. MTK:n toisena puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2005.

Marttilan nimi oli esillä jo kolme vuotta sitten, jolloin Hornborg valittiin Esa Härmälän seuraajaksi. Tuolloin Marttila kieltäytyi perhesyistä.