Jari Rantala sai yksimielisen kannatuksen Loimaan johtajaksi

TS/Eeva Suojanen<br />Säkylää kymmenen vuotta johtanut Jari Rantala siirtyy kunnanjohtajaksi Loimaalle.
TS/Eeva Suojanen
Säkylää kymmenen vuotta johtanut Jari Rantala siirtyy kunnanjohtajaksi Loimaalle.

EEVA SUOJANEN

Loimaa saa uuden kaupunginjohtajan Säkylästä. Säkylän kunnanjohtajana kymmenen vuotta toiminut hallintotieteiden maisteri Jari Rantala , 46, valittiin laajentuvan Loimaan kaupunginjohtajaksi yksimielisesti.

Nykyinen johtaja Jorma Kopu jää eläkkeelle ensi vuoden elokuun alussa, ja Loimaan luottamushenkilöjohto toivoo Rantalan aloittavan uudessa virassa loppukeväästä. Rantala voisi siten toimia jonkin aikaa edeltäjänsä perehdytettävänä.

Valtuuston puheenjohtajan Mika Mutalan (kok) mukaan luottamushenkilöt toivovat saavansa vahvan ja ennakkoluulottoman johtajan ja linjanvetäjän.

Rantala on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Hän saa johdettavakseen vuoden alussa laajentuvan Loimaan, 17000 asukkaan kaupungin. Palveluiden turvaamisen hän näkee Loimaankin tärkeimpänä tulevaisuuden haasteena.

- Taloustilanne on nyt vaikea, ja velkaantumisaste korkea. Liitos antaa toisaalta myös mahdollisuuksia, Rantala pohti valinnasta kuultuaan.

Loimaan parhaina valtteina hän pitää keskeistä sijaintia ja hyviä liikenneyhteyksiä; tosin vetovoiman vahvistamiseksi on tehtävä töitä.

Loimaan seutu on tullut Rantalalle kuntajohtajana tutuksi naapurina, vaikkakin maakuntarajan toisella puolella.

- Kilpailijoiksi en Säkylän ja Loimaan seutuja ole kokenut. Yhteistyötä ja yhteisiä intressejä on sen sijaan ollut. Yksi yhteinen huolenaihe erityisesti Alastaron kanssa on ollut Virttaankankaan ja puhtaan pohjaveden säilyminen, Rantala kuvaili.

- Turku tarvitsee vetensä, mutta aiotulla mallilla, Virttaan kautta suodatettuna se on iso ympäristöriski. Suora putki Kokemäenjoesta Turun seudulle olisi ollut järkevämpää, Rantala ilmaisi.

Vapaa-ajan Loimaa on Rantalalle myös ennestään tuttu.

- 10- ja 12-vuotiaat lapset ovat syntyneet Loimaan aluesairaalassa. Käymme Loimaalla ostoksilla, lentopalloa pelaamassa ja uimahallissa.

Budjetti uusiksi

Vuoden viimeisessä kokouksessa Loimaan kaupunginvaltuuston piti hyväksyä budjetti, mutta aiemmin päivällä kokoontunut kaupunginhallitus laittoi talousarvion uuteen valmisteluun.

Budjetista oli tarkemmassa tarkastelussa löytynyt epätarkkuutta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Teuvo Suomisen (kesk) mukaan numerot haluttiin katsoa uudestaan, koska elokuun valmistelun jälkeen taloustilanteet ovat muuttuneet niin maailmalla kuin Loimaallakin.

Ensi vuoteen lähdetään Loimaalla siis vanhoilla budjettiraameilla.

Tarkistettu budjetti tulee valtuuston käsittelyyn 19. tammikuuta, mikä Kuntaliitosta saadun varmistuksen mukaan on hyväksyttävää.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.