Uutiset

Katso, valtuutettu loikkaa

Turun valtuustossa on loikattu ennenkin. Aikajanaa ei tarvitse piirtää kuin alkuvuoteen, jolloin HeikkiTalvitie vaihtoi sosialidemokraatit Vasemmistoliittoon. Talvitie myös uusi valtuustopaikkansa uudessa poliittisessa kodissaan lokakuun kuntavaaleissa.

Talvitien loikka on pitkään aikaan ainoa, jossa kokoomus ei ole saavana tai antavana osapuolena.

Ahkerimmin omaa puoluettaan on kuluneella vaalikaudella etsinyt Liisa Sulkakoski , joka valittiin istuvaan valtuustoon ensimmäiseksi varavaltuutetuksi kokoomuksen listalta, mutta joka elokuussa 2006 siirtyi vihreisiin. Kuntavaaleissa vajaa kuukausi sitten Sulkakoski oli jälleen kokoomuksen ehdokkaana, mutta jäi kohtuullisen kauas kärjestä reilulla 200 äänellä. Vihreistä kokoomukseen Sulkakoski palasi kesällä.

Myös Kaija Raninen on ollut epävarma omasta puolueestaan. Ennen nykyisen valtuuston valintaa kesällä 2004 valtuutettu Raninen loikkasi kristillisdemokraateista kokoomukseen ja pääsi varalle. Hän palasi takaisin kristillisdemokraatteihin kuluvan vuoden tammikuussa. Vaaleissa hän pärjäsi kristillisdemokraattien varavaltuutetuksi.

Timo "Betoni" Virtanen valittiin nykyvaltuustoon sinivalkoisten listalta. Sittemmin hän irtautui omaksi sitoutumattomaksi ryhmäkseen. Viime kesänä Virtanen päätyi kokoomukseen. Häntä ei valittu valtuustoon enää lokakuun vaaleissa.

Edellisellä vaalikaudella Frans Schaper loikkasi kokoomuksesta vihreisiin. Vuoden 2004 vaaleissa käteen jäi varasija.

Merkittävän turkulaisloikan teki demareiden Kirsti Smolander heti vuoden 1980 kuntavaalien jälkeen. Vaaleissa Turusta oli tullut vasemmistoenemmistöinen, mutta Smolanderin loikka keikautti vallan oikeistolle lukemin 34-33. Loikan jättämä haava on arpeutunut hitaasti.

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit