Opetus saattaa sittenkin jatkua Pansion koulussa

TS/Marttiina Sairanen<br />Luokkien 1-6 opetusta saatetaan jatkaa Pansion koulussa, jos sille löydetään edellytyksiä. Opetuslautakunta haluaa selvittää, voidaanko Pernon koulun kalliista peruskorjauksesta luopua, mikä tarkoittaisi Pansion yläkoululaisten siirtämistä muihin Turun kouluihin.
TS/Marttiina Sairanen
Luokkien 1-6 opetusta saatetaan jatkaa Pansion koulussa, jos sille löydetään edellytyksiä. Opetuslautakunta haluaa selvittää, voidaanko Pernon koulun kalliista peruskorjauksesta luopua, mikä tarkoittaisi Pansion yläkoululaisten siirtämistä muihin Turun kouluihin.

OSSI RAJALA

Pansion alakoululaisten pitäisi muuttaa vuonna 2011 Pernon peruskorjattuun kouluun, mutta muutto-operaatiota ei välttämättä tehdä. Turun opetuslautakunta päätti keskiviikkona selvittää, voiko Pansion alakoulu säilyä vuosiluokkien 1-6 käytössä.

Selvityksen taka-ajatuksena on luopuminen Pernon koulun noin 13,1 miljoonaa euroa maksavasta peruskorjauksesta. Perno korjataan voimassa olevan valtuuston päätöksen mukaan suureksi yhtenäiskouluksi, johon pansiolaiset muuttaisivat remontin jälkeen.

Kalliista remontista halutaan kuitenkin nyt luopua ja ohjata säästyneet varat esimerkiksi uuden Paattisten koulun rakentamiseen ja Puolalan koulun korjaamiseen. Mikäli se vain on mahdollista.

Pansion koulun vuosiluokkien 7-9 oppilaat pitäisi sijoittaa tässä tapauksessa muihin Turun kouluihin, koska korjaamattomassa Pernossa ei olisi heille tilaa. Selvitys oppilaiden siirtomahdollisuudesta ja Pansion alakoulun tilanteesta tulee opetuslautakunnan käsittelyyn elokuussa.

Uuden ajattelutavan taustalla on myös oppilasmäärän väheneminen Pansiossa. Pansion koulussa oli vuonna 2004 luokilla 7-9 yhteensä 244 oppilasta. Viime syksynä oppilaita oli enää 153.

Opetuslautakunta päätti antaa keskiviikkona lausunnon Paattisten uudesta koulusta Tilalaitokselle. Koulun rakennustöiden halutaan alkavan siten, että rakennus olisi valmis kesällä 2011.

Uuden opinahjon rakentaminen maksaa yli 7,7 miljoonaa euroa. Kouluun sijoitetaan myös päiväkoti, kirjasto ja terveydenhoitotilat.

Ajanmukaisten koulutilojen toivotaan lisäävän koko alueen houkuttelevuutta lapsiperheiden silmissä.

Uusi koulu sijoitetaan Paattisten keskustaan niin sanotulle Rahamaan tontille, joka on lähellä urheilukenttää.

Lapsille suunnitellaan lisäksi mahdollisuuksia osallistua muun muassa musiikkileikkikouluun, soitonopetukseen sekä liikuntaseurojen, partion tai seurakunnan kerhotoimintaan.

Nykyiset Kreivilän ja Paavolan koulut lakkautetaan, kun Paattisten koulu valmistuu.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.