Uutiset

Turun radiossa hymähdetään kriisipuheille

TS/Arto Takala<br />Turun radion päällikkö Marita Porrassalmi sanoo, että Ylessä ei ole enää varaa katsella maailmaa norsunluutornista. Kun ennen jaettiin tietoa ylhäältä, tänä päivänä puhutaan asiakkaista. Se on tehnyt toimittajantyöstäkin mielenkiintoisempaa. Taustalla Heidi Laaksonen toimittaa maakuntaradion ohjelmaa.
TS/Arto Takala
Turun radion päällikkö Marita Porrassalmi sanoo, että Ylessä ei ole enää varaa katsella maailmaa norsunluutornista. Kun ennen jaettiin tietoa ylhäältä, tänä päivänä puhutaan asiakkaista. Se on tehnyt toimittajantyöstäkin mielenkiintoisempaa. Taustalla Heidi Laaksonen toimittaa maakuntaradion ohjelmaa.

RAMI NIEMINEN

Ylen Turun toimituksessa yleisradioiden Euroopan laajuiseen kriisiin suhtaudutaan lähinnä naureskellen.

- Tietenkin kaikki lukevat asioista, mutta ei meillä kriisistä aamupalavereissa puhuta, kertoo Turun radion päällikkö Marita Porrassalmi.

Hänen mukaansa maakuntaradiota ravistelleet myrskyt ovat ohi sikäli kuin niitä vuoden takaisten yt-neuvottelujen aikana ilmeni. Tällä hetkellä KOP-kolmion seitsemännen kerroksen maisemastudiossa taivas näyttää harmaalta vain ikkunoita peittävien suojamuovien takia.

- Päinvastoin, meillä on tällä hetkellä hirveän hyvä draivi päällä. Työtyytyväisyys on Turussa noussut huimasti vuoden aikana, Porrassalmi kehaisee.

Julkisen palvelun kohtalo mietityttää

Uutistoimittaja Pia Ekholm ja toimittaja Lassi Lähteenmäki allekirjoittavat päällikkönsä puheet. Hekään eivät ole aistineet erityisiä kriisitunnelmia ainakaan oman toimituksen sisällä.

- Uskon, että Ylen merkitys säilyy myös tulevaisuudessa, Ekholm pohtii.

Entisenä kaupallisen radion toimittajana Lähteenmäki pitää Ylessä tehtyjä muutoksia maltillisina verrattuna yksityisen puolen menoon.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Siellä niitä kriisejä oli joka viikko, kun kaikki meni mainostulojen mukaan. Toimintaa varmaan täälläkin tehostetaan, mutta niin se on vähän joka sektorilla.

- Se on ilmeisesti todellisuutta ainakin yleisellä tasolla, Porrassalmi vakavoituu.

Hän myöntää, että ehkä ylemmillä portailla julkisen palvelun kohtalosta ollaan huolissaan. Ainakaan vielä huoli ei kuitenkaan ole ehtinyt maakuntiin saakka.

Uutiskilpailu piristää

Porrassalmen mukaan Ylessä tehdyt, katkeruuttakin herättäneet uudistukset ovat lopulta olleet ilmeisen toimivia. Turussa ainakin koetaan, että paikallisen toimituksen arvostus on noussut. Maakunnalliset toimipisteet ovat saaneet uutta vastuuta sen jälkeen, kun Yle luopui STT:n palveluista.

- Se toi aluetoimituksille lisää vastuuta ja merkitystä. Me olemme maakunnallinen linkki valtakunnallisiin uutisiin.

Lisäksi maakunnallisten tv-uutisten uusi lähetysaika on Porrassalmen mielestä luonut uutta virtaa uutiskilpailuun. Tavoitteena on taistella entistä tasapäisemmin MTV3:n Seitsemän uutisten kanssa.

- Kiirettä riittää ehkä enemmän kuin ennen, mutta tuntuu, että kone on paremmassa kunnossa kuin koskaan.