Kylätkin kokisivat nimimuutoksia

Kuntaliitos Turun kanssa tarkoittaisi muutakin kuin kylttien muuttumista kaksikieliseksi. Myös Turun kaupunkiseudulla jouduttaisiin Salon seudun tapaan nimeämään samannimiset kadut, tiet ja kujat uudelleen.

Tämä ei sentään ole Turun vika, vaan samoja osoitteita ei aluepelastusjärjestelmän vuoksi voi olla yhden kunnan sisällä. Syntipukiksi päästään silti.

- Ilmeisesti Turku jyräisi tässä asiassa pienemmät kunnat. Siitä tulee kyllä iso poru, Turun kiinteistötalousjohtaja Markku Monnonen ennustaa.

Monnonen kertoo, että asiaa pohdittaessa huomattiin muutakin. Yhden kunnan hallinnollisella alueella ei voi olla samannimisiä kyliä, joten niitäkin olisi nimettävä uudelleen. Tämän olisi näyttävä ainakin kartoissa ja karttajärjestelmissä.

Tilannimiä ja kiinteistötunnuksia ei sentään jouduttaisi muuttamaan, kaupungingeodeetti Heikki Kuukka kertoo.

- Suomessa on satoja samannimisiä kyliä, ja kuntaliitoksia on tehty iät ja ajat. Tilannimi ei edes ole pakollinen tieto kiinteistörekisterissä, Kuukka rauhoittelee.

Huoli tulee ainoastaan pitää siitä, ettei kunnan sisällä ole kahta samalle numerolle rekisteröityä kiinteistöä. Sekään ei Kuukan mukaan ole ongelma sähköisenä aikana, vaan hoitunee näppärästi hallinnossa. Kiinteistötunnusten muuttumisen ei pitäisi käydä omistajan kukkarolle millään tavoin, sillä uusia asiakirjoja ei kuulemma tarvita.

- Paperit vain siirtyvät kunnasta toiseen.