Työvoiman ja työpaikkojen
kohtaamisessa petrattavaa

TS/<br />Valtioneuvosto nimitti Pekka Sundmanin Varsinais-Suomen TE-keskuksen johtajaksi torstaina.
TS/
Valtioneuvosto nimitti Pekka Sundmanin Varsinais-Suomen TE-keskuksen johtajaksi torstaina.

OSSI RAJALA

Varsinais-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen johtajaksi nimitettiin torstaina Pekka Sundman. Hän haluaa kuntien, yritysten ja koulujen tekevän entistä parempaa yhteistyötä maakunnassa.

- Meidän on yhdessä selvitettävä, mihin suuntaan talous kehittyy, jotta pystymme varautumaan haasteisiin. Työvoiman ja työpaikkojen kohtaamisen parantamisessa riittää tekemistä, Sundman toteaa.

Valtioneuvoston nimittämällä uudella johtajalla on hyviä kokemuksia kunnan ja yrityksen välisestä yhteistyöstä, sillä hän on työskennellyt yrityksissä, jotka ovat olleet osittain kuntien omistamia. Sundman on työskennellyt jätehuoltopalveluja tarjoavan Satakierto Oy:n sekä jätevesipalveluihin erikoistuneen JVP-Euran toimitusjohtajana.

- Yhteistyöllä on saavutettu esimerkiksi synergiaetuja.

Sundman haluaa työssään hyödyntää TE-keskuksen resursseja entistä paremmin. Koko keskuksen työhön tulee hänen mukaansa vaikuttamaan myös muodostettavalta työ- ja elinkeinoministeriöltä tulevat tavoitteet.

- Varsinais-Suomen TE-keskus on tehnyt erittäin hyvää työtä. Minun tarvitsee ensin perehtyä enemmän keskuksen asioihin. Vielä en voi puhua kovin syvällä rintaäänellä.

Sundman aloittaa työssään joulukuussa.

TE-keskuksen johtajan virka vapautui jo kesällä, kun edellinen pomo Antti Koho jäi eläkkeelle.

Keskuksen johtajaksi haki keväällä yhteensä 26 henkilöä. Virka kiinnosti muun muassa monta keskuksen osastopäällikköä sekä entistä kansanedustajaa Marjukka Karttusta (kok).