Oripää sulki liitosoven

Eeva Suojanen

Oripää pitää kiinni kunnallisesta itsenäisyydestä. Kunnanvaltuusto päätti olla lähtemättä Loimaan, Alastaron ja Mellilän kanssa kuntaliitosselvitykseen äänin 13-4.

Viisi valtuutettua teki viimeksi valtuuston kokouksessa aloitteen selvitykseen osallistumisesta. Aloite ei saanut edes allekirjoittajien vertaa kannatusta, sillä allekirjoittajista kokoomuksen Totti Karpela oli poissa, ja varavaltuutettu Tuulikki Lankinen oli itsenäisyysrintamassa.

Asia tuli valtuustossa selväksi reilussa kymmenessä minuutissa kiihkottomien puheenvuorojen jälkeen. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Liinoja (vas) puolusti itsenäisyyttä historiallisiin ja strategisiin syihin ja hyvään taloustilanteeseen vedoten. Hänestä ei ole enää aiheellista lähteä selvitykseen mukaan nyt, kun toiset jo miettivät uuden kuntayksikön vaakunaa, nimeä ja rakenteita. Liinoja epäili, että kiireellä tehtävistä liitoksista ei tule olemaan hyötyä alueelle.

Valtuuston puheenjohtaja Hannele Rouhiainen (kesk) ennakoi, että liitosselvityksiä tulee Oripäässäkin vielä joskus tehtäväksi. Hän korosti, että yksin kunta ei jatkossakaan pärjää, vaan tarvitsee yhteistyökumppaneita.