Poliiseja rasisteiksi nimitellyt sai
hovissa sakot kunnianloukkauksesta

Turun Sanomat

Turun hovioikeus on tuominnut 34-vuotiaalle ulkomaalaissyntyiselle helsinkiläismiehelle kunnianloukkauksesta 10 päiväsakkoa eli 60 euroa maksettavaa. Ylinopeussakot saanut mies nimitteli sakotustilanteessa poliiseja rasisteiksi ja nämä vaativat huutajalle rangaistusta. Raaseporin käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen näytön puuttuessa.

Afrikkalaissyntyinen mies ajoi elokuussa 2004 Tammisaaressa poliisin ratsiaan ja poliisit kirjoittivat miehelle sakot. Maksumääräyksen kouraansa saanut autoilija raivostui ja alkoi huutaa poliiseja rasisteiksi. Hän vaati saada nähdä ylinopeuslukemat tutkasta, mutta poliisi kieltäytyi näyttämästä.

Poliisien mukaan tutkan lukemia ei määräysten mukaan tarvitse näyttää sakotettavalle.

Poliisit kokivat huutelun erittäin loukkaavana. Sakotetun miehen veli kuitenkin todisti oikeudessa, ettei tämä kutsunut poliiseja rasisteiksi, joten käräjäoikeus ei tuominnut miestä.

Hovioikeus katsoi asiassa tulleen näytetyksi, että mies oli loukkaantunut ylinopeussakkojen vuoksi, koska koki pysäyttämisen epäoikeudenmukaisena. Hän myönsi asian hovioikeudessa, joten myös syyte tuli näytetyksi.