Kotimaa

Remontissa uudistunut Ulpukka avasi ovensa

TS/Maija Tammi<br />Jonne Annevirta on konkari vesiliukumäessä. Kesällä hän käy uimassa myös Maskun hiekkakuopilla.
TS/Maija Tammi
Jonne Annevirta on konkari vesiliukumäessä. Kesällä hän käy uimassa myös Maskun hiekkakuopilla.

TOPI NYKÄNEN

Jonne Annevirta pääsi pitkästä aikaa tuttuun vesiliukumäkeen, kun remontissa ollut Raision uintikeskus Ulpukka avasi ovensa. Jonne, pikkuveli Jusa sekä isä Jukka testasivat remontoitua allasosastoa koulun alkamisen tunnelmissa.

Annevirrat olivat saapuneet Ulpukkaan Maskusta, jonka hiekkakuopilla he käyvät kesäisin uimassa. Muulloin kolmikko käy tavallisesti juuri Ulpukassa.

Poikien suosimaan liukumäkeen ei remontissa koskettu, mutta sen allasta madallettiin hieman pienemmillekin sopivaksi.

Altaiden puhdistuksen ja allasosaston laatoituksen remontin lisäksi ikkunoihin asennettiin ultraviolettikalvot, joiden pitäisi estää leväkasvustojen ilmestyminen altaisiin. Tekniikkaa uusittiin koko Ulpukan laajuudelta ja panelointia parannettiin saunoissa.

Opetusaltaan kulmia pyöristettiin turvallisemmiksi ja ison altaan vesivoimistelukaiteet laskettiin paremmin tarkoitustaan vastaavalle tasolle. Ulkoinen tai sisäinenkään ilme ei juuri muuttunut, vaikka lähes kaikki kuluneet paikat uusittiin kesäkuun alussa alkaneessa remontissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Satojatuhansia käyntejä vuodessa

- Noin 30 000-40 000 käyntiä jäi remontin takia pois. Tämä on suosittu paikka ja monelle ainoa jossa käydä, kun kotikunnassa ei ole hallia, liikuntapaikkapäällikkö Jarmo Rosama tietää.

Vuosittain Ulpukassa käy pitkälle yli 200 000 uimaria.

Ulpukan sijainti Raision koulukeskuksen naapurissa houkuttelee altaisiin paljon lapsia ja nuoria. Kuntouimareita altaat houkuttelevat laajalta alueelta.

- Suosin kesälläkin uimahalleja. Niissä on jotenkin vaivattomampi uida, eikä sää vaikuta, Soile Isojärvi kertoo.

Nousiaisissa asuva Isojärvi käy tavallisesti kauppamatkojensa ohessa Ulpukassa pari kertaa viikossa. Remontoitu keskus saa vakiokäyttäjältä hyväksyvän vastaanoton.

- Puhtaamman näköistä täällä ainakin on kuin ennen.

Kuntoneuvola auttaa alkuun

Kuntosalin uudistus on vielä kesken. Jarmo Rosaman mukaan laitteistoa uusitaan jonkin verran helpommaksi, jotta kynnys astua kuntosalille madaltuisi.

Syksyllä yläaulassa aloittaa myös kerran viikossa järjestettävä kuntoneuvola, joka pyrkii vastaamaan kaikkiin kysymyksiin urheiluseurojen tarjonnasta ja liikuntapaikoista kävelysauvojen ihannepituuksiin ja sykemittarin käyttöön.

- Tämä on tarkoitettu kaikille raisiolaisille iästä riippumatta. Toiveissa on, että ihmiset tulisivat reippaasti kyselemään ja keskustelemaan liikunnasta, liikunnanohjaaja Marita Oksanen selvittää.

Neuvola on ollut liikuntatoimen toimintasuunnitelmassa jo vuosia, mutta lokakuun alussa se saadaan vihdoin käytäntöön. Liikuntaneuvola on auki joka tiistai kello 15-17 lokakuun toisesta päivästä alkaen ainakin vuoden loppuun.

- Kysynnästä riippuu, jatkuuko se ensi vuoden puolella, Oksanen tuumaa.