Turku yrittää myydä uudestaan entistä nuorisokeskus Palatsia

TS/Elina Relander<br />Palatsissa voidaan tulevaisuudessa pistää jalalla koreasti, jos ravintola-alan yrittäjistä joku innostuu kiinteistön ostamaan. Palatsia myydään mahdollisena yökerhotilana, mutta kallis kunnostus voi karkottaa monia ostajia.
TS/Elina Relander
Palatsissa voidaan tulevaisuudessa pistää jalalla koreasti, jos ravintola-alan yrittäjistä joku innostuu kiinteistön ostamaan. Palatsia myydään mahdollisena yökerhotilana, mutta kallis kunnostus voi karkottaa monia ostajia.

OSSI RAJALA

Turun kaupunki kaupittelee jälleen nuorisokeskuksena aikanaan toiminutta Palatsia Eerikinkadulta. Tilat olivat myynnissä jo viime vuonna, mutta ostajaa ei silloin löytynyt.

- Yritämme päästä käyttämättömistä tiloista heti eroon, eikä tiloja yleensä jää tyhjilleen. Palatsi on ollut ongelmallinen, koska sen käyttötarkoitusta on ollut hankala muuttaa, kertoo Turun tilalaitoksen vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen .

Palatsi on Turulle murheellinen tapaus, koska kaupunki on joutunut maksamaan joka kuukausi tuhansia euroja yhtiövastiketta 2 700 neliömetrin tilan ylläpidosta taloyhtiölle.

Tyhjillään olevaan Palatsiin on haluttu perustaa musiikin monitoimitila, jossa voitaisiin järjestää esimerkiksi konsertteja. Musiikkitaloidean saaneet ihmiset eivät kuitenkaan ole päässeet eteenpäin hankkeessaan.

- Ajatuksenamme on ollut, että ensin pitäisi päästä neuvottelemaan kaupungin johdon kanssa. Haluaisimme selvittää, kiinnostaako kaupunkia mahdollisuus ulkopuolisen toimijan pyörittämästä musiikin monitoimitilasta, kertoo promoottori Johan Hollstén .

Palatsi ei Hollsténin mielestä helposti sovellu muuhun käyttöön, sillä tilat asettavat omat rajoituksensa toiminnalle.

- Jos tiloille löytyy ostaja, hänelle on toivotettava onnea. Palatsin tilat ovat erikoiset, enkä keksi niille helposti muunlaista käyttöä, Hollstén toteaa.

Tilojen vuokraaminen olisi vuokrauspäällikkö Aaltosen mukaan mahdollista, ja tällainen viritelmä on aikaisemmin ollut esillä.

- Palatsia yritettiin vuokrata viime vuonna, mutta yrittäjän kiinnostus tyssäsi hintavaan kunnostukseen, Aaltonen selvittää.

Palatsi yökerhoksi?

Palatsia nyt kaupitteleva OP-kiinteistökeskus mainostaa verkkosivuillaan tilan soveltuvan esimerkiksi yökerhoksi. Kiinteistön myyntihinnaksi on merkitty yksi euro.

- Tietokonejärjestelmä ei hyväksy kohdetta ilman hintaa. Euron myyntihinta tarkoittaa kohteen kauppaamista tarjousten perusteella. Palatsi on hankala myydä, koska se on tehty vanhan käyttötarkoituksensa mukaiseksi ja sen jalostaminen olisi kallista, kertoo OP-kiinteistökeskuksen kiinteistöasiantuntija Jesper Lindgren .

Mahdollisia ostajia on Lindgrenin mukaan etsitty aina Tampereelta asti. Palatsi on herättänyt kiinnostusta ainakin ravintola-alan yrittäjissä.

- Jos saamme yhden suullisesti annetun lupaavan tarjouksen kirjallisena, viemme sen kaupungille. Emme tarkalleen tiedä, mitä tämän mahdollisen tarjouksen takana oleva sijoittaja tiloille tekisi, Lindgren selvittää.

Kaupunki jatkaa tilojen myymistä

Turun kaupunki kauppaa myös muita kohteita, jotka ovat jääneet sille tarpeettomiksi. Myyntilistalle ovat päätyneet muun muassa Heidekenin entinen synnytyslaitos, Kauppiaskatu 1:n toimistorakennuksia, Linnankatu 24:n toimisto- ja teatterirakennus sekä omakotitalo Kirkkoaukiolta.

Lomien jälkeen myyntitahti voi kiihtyä entisestään.

- Kevään myyntikierroksen kohteista on nyt tehty kauppoja ja syksyllä järjestetään todennäköisesti uusi myyntikierros, tilalaitoksen asiakasvastaava Niko Aaltonen sanoo.

TS/Jori Liimatainen
TS/Jori Liimatainen
Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.