Avoauto Hampurista, farmari Berliinistä

TS/TS/Timo Jerkku<br />Kempeleläinen Matias Tahkola toi jo neljännen Saksasta ostamansa auton. - Ensimmäisen hain viime kesän lopulla, yhden syys- ja toisen joululomalla ja tämän neljännen nyt ylioppilaskirjoitusten päätyttyä, hän kertoi.
TS/TS/Timo Jerkku
Kempeleläinen Matias Tahkola toi jo neljännen Saksasta ostamansa auton. - Ensimmäisen hain viime kesän lopulla, yhden syys- ja toisen joululomalla ja tämän neljännen nyt ylioppilaskirjoitusten päätyttyä, hän kertoi.

Turun Sanomat

Saksalaiset vientikilvet irti, suomalaiset siirtolupatarrrat etu- ja takalasiin, ja menoksi.

Vaasalainen Kevin Lindström ja kempeleläinen Matias Tahkola olivat perjantai-iltana Turun satamassa tullin ulkopuolella aika iloisia miehiä. Paperihommat tullin kanssa sujuivat juohevasti - ja molemmat saivat kurvata pikapäin omille teilleen allaan Saksasta juuri ostamansa autot.

Viking Isabellalla maahan autoineen tulleita miehiä ei jaksanut harmittaa edes se, että maanantaina käytetyn auton tuominen Suomeen olisi saattanut olla helpompaa ja 15 euroa halvempaa. Näin ainakin jos auto olisi ollut rekisterissä lähtömaassa.

Nyt molemmilla oli autoissaan pari viikkoa voimassa olleet vientikilvet. Lindström osti metallinharmaan vuodelta 2003 olevan BMW Z4 roadster-avoautonsa autoliikkeestä Hampurista.

- Se oli kilvetön ja liike hommasi siihen vientikilvet, eli se oli aika helppoa, hän totesi.

Tahkola puolestaan kertoi ostaneensa violettiin vivahtavan vuosimallia 1994 olevan Mercedes E300-farmarinsa yksityiseltä myyjältä Berliinistä.

- Vientikilvet hankin itse ja se tarkoittikin melkoista rumbaa: Taisin käydä kaikkiaan peräti viidessä virastossa, hän huokasi.

28-vuotiaalla Lindströmillä autonhakureissu Saksaan oli jo viides.

- Olen ajanut näillä yleensä siinä vuoden verran ja sitten myynyt. Tappiolla, hän naurahti.

Pekkaa pahemmaksi ei jäänyt 19-vuotias Tahkolakaan, sillä autonhakureissu oli hänelle nyt neljäs vuoden sisällä.

- Olen lukenut saksaa yhdeksän vuotta, ja hakenut autot ennemminkin kulttuurisyistä kuin näillä tienatakseni. Tässähän on aika paljon ajamista, rahaa saisi varmasti jollain muulla tavalla kyllä helpomminkin, hän sanoi.

TS/TS/Timo Jerkku<br />Vaasalainen Kevin Lindström kiinnitti Saksasta tuomaansa avoautoon siirtolupatarrat Turun tullin edustalla perjantai-iltana.
TS/TS/Timo Jerkku
Vaasalainen Kevin Lindström kiinnitti Saksasta tuomaansa avoautoon siirtolupatarrat Turun tullin edustalla perjantai-iltana.