Rahoitusala teki
nelivuotisen
työehtosopimuksen

Rahoitusalan työmarkkinaosapuolet jatkavat nykyistä sopimustaan vuoteen 2011 saakka. STTK:lainen Ammattiliitto Suora, akavalainen YTN ja Finanssialan Keskusliitto pääsivät perjantaina sopimukseen alan uudesta nelivuotisesta työehtosopimuksesta ja palkkausjärjestelmästä.

Uuden palkkausjärjestelmän kehittämisestä sovittiin nykyisessä vuonna 2004 solmitussa työehtosopimuksessa. Osa palkankorotuksesta tulee työssä suoriutumisen perusteella, minkä lisäksi maksetaan yleiskorotukset.

Uutena elementtinä on palkkakeskustelumalli. Palkkakeskustelut käydään esimiehen ja toimihenkilön kesken. Liitot sopivat mallin pelisäännöistä ja mm. yhteisestä koulutuksesta.

Mallin toteutumista aiotaan seurata. Toukokuun lopussa 2011 päättyvä sopimus voidaan irtisanoa päättymään syyskuussa 2009.

Suoran puheenjohtaja Tarja Lankila perustelee uutta sopimusmallia sillä, että se on rakennettu "niistä odotuksista ja arkipäivän tarpeista, joiden ratkaisemista alalla on kauan kaivattu".

YTN:n varapuheenjohtaja Sture Fjäder sanoo sen lisäävän paikallista sopimista takaamalla samalla kilpailukykyisen ansiokehityksen kaikille henkilöstöryhmille.

Finanssialan Keskusliiton johtaja Jorma Kontion mukaan palkkausjärjestelmän käyttöönottoon perustuvalla pitkäaikaisella sopimuksella siirrytään moderniin palkkapolitiikkaan, jossa painopistettä siirretään yritystasolle.

Kahden vuoden palkat sovittu

Palkat nousevat kesäkuun alussa 3,6 prosentin yleiskorotuksena ja lokakuun alussa 1,0 prosentin ryhmä- ja konsernikohtaisesti ratkaistavana eränä.

Vuonna 2008 palkkoja korotetaan lokakuussa yleiskorotuksena 3,3 prosenttia ja palkkakeskustelun perusteella 1,55 prosenttia.

Vuosien 2009 ja 2010 korotusten tasosta sovitaan kesäkuussa 2009.

Sopimus koskee vajaata 30 000 toimihenkilöä, esimiestä ja asiantuntijaa.