Elintarviketeollisuuden lakko ei vaikuttaisi heti

Helsinki,
(STT)

Perjantaiaamuna elintarviketeollisuutta uhkaava viiden päivän lakko ei aiheuta merkittävää haittaa kuluttajille. Keskeisimmät työtaistelun piirissä olevat yritykset ovat lihanjalostus- ja panimoaloilla, joiden tuotantoon työnseisaus ei aiheuta suuria muutoksia. Tehtaat seisovat yleensäkin viikonloppuisin, eikä maanantain ja keskiviikon välinen seisokki pääse juuri näkymään kauppojen hyllyillä.

Suurimpia lakon piirissä olevia yrityksiä ovat Atrian, HK Ruokatalon ja Saarioisten tehtaat sekä Hartwallin ja Koffin panimot Keravalla ja Lahdessa. Useimmat näiden alojen pienemmät yritykset toimivat normaalisti.

Lakon piirissä on noin 30 yritystä, joista suuri osa ei tuota sellaisia tuoretavaroita, joiden säilyminen olisi vielä ongelma.

SEL:n ja Elintarviketeollisuusliitto ETL:n neuvottelijat tapasivat illalla. ETL:n työmarkkinajohtaja Heikki Väänänen totesi tapaamisen jälkeen STT:lle, että neuvotteluissa edettiin. Väänänen arvioi illalla, että sopu ja lakko ovat nyt yhtä todennäköisiä vaihtoehtoja.