Kaupunginhallitus tiukkana
henkilöstötavoitteissa

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Turun kaupunginhallitus ei maanantaina taipunut sosiaali- ja terveystoimen alkuperäisiin esityksiin työvoiman käytön tavoitetasoista kuluvana vuonna. Kaupunginhallituksessa äänestyksen jälkeen syntyneen päätöksen mukaan sosiaalitoimi saa viime vuoteen verrattuna kaksi henkilötyövuotta lisää, terveystoimi menettää kaksi henkilötyövuotta.

  Määrissä on otettu huomioon se henkilöstö, joka molemmista hallintokunnista on siirtynyt vuodenvaihteessa työskentelemään talouspalvelukeskukseen.

Alkuperäisissä esityksissä molemmat hallintokunnat hamusivat useiden kymmenien henkilötyövuosien lisäystä.

Kaupunginhallitus hyväksyi muiden hallintokuntien henkilöstön tavoitemäärät sen mukaan, mitä henkilöstökeskus aiemmin on esittänyt. Eniten uudet tavoitetasot leikkaavat väkeä opetustoimesta, jossa on odotettavissa 47 henkilötyövuoden vähennys.

Lisäksi hallitus päätti, että apulaiskaupunginjohtajat arvioivat jatkuvasti oman sektorinsa talousarvion ja henkilöstön käytön tavoitteiden toteutumista. Jos aihetta on, apulaiskaupunginjohtajat esittävät tarvittaessa toimenpiteet talousarviossa pysymiseksi.

Kaupunginhallituksen vasemmistoliittolaiset esittivät, että kaupunginhallitus olisi hyväksynyt työvoiman käytölle alunperin asetetut tavoitetasot ja että henkilötyövoiman rajallisuutta ei saa korvata ostopalveluilla.

Vasemmistoliiton esitys kuitenkin hävisi äänestyksen äänin 2-7.