Turun Klassikon
koulun pihalla
tapeltiin jälleen
veitsi kädessä

HANNU MIETTUNEN

Turun Klassikon koulun pihalla sattui maanantaina jälleen välikohtaus, jossa yläkoulun oppilas uhkasi toista veitsellä. Edellinen vastaava selkkaus sattui samassa koulussa vain kolme viikkoa sitten.

Klassikon rehtori ei halua kommentoida asiaa. Turun opetustoimenjohtaja Timo Jalonen korostaa, että ilmiö on Turussa edelleenkin hyvin poikkeuksellinen.

- Sen kahden vuoden aikana, kun olen Turussa ollut, näitä on sattunut kaksi. Molemmat tapahtuivat Klassikon koulussa ja osuivat parin viime viikon sisälle, Jalonen sanoo.

Hän ei lähde arvailemaan, onko tapahtumilla mitään yhteyttä toisiinsa.

Jalonen uskoo kuitenkin, että teräaseita liikkuu kouluissa yleisemminkin. Niitä ei vain aina havaita.

- Valitettavasti täytyy sanoa, että se on todennäköistä, hän toteaa.

Valvojat eivät huomanneet

Klassikon maanantainen välikohtaus sattui koulun pihalla noin kello 12. Yhteen otti suukovun jälkeen kaksi poikaa, joista molemmat kuuluivat kantaväestöön.

Aseena oli tällä kertaa pitkäteräinen keittiöveitsi. Veitsellä uhattu onnistui ottamaan vastustajaltaan veitsen pois ja heittämään sen pois koulun alueelta.

Sen jälkeen hän kaatoi tämän maahan ja potki toistuvasti ylävartaloon.

Välituntivalvojat eivät ilmeisesti huomanneet tilannetta lainkaan, sillä tappelu sai jatkua ratkaisuun asti.

Nuoret tietävät ikärajat

Veitsellä uhannut oppilas oli alle 15-vuotias, toinen osapuoli jo yli.

Opetustoimenjohtaja Timo Jalosen mukaan nuoriso on hyvin tietoinen rikosoikeudellisen vastuun alaikärajasta ja saattaa käyttää sitä jopa tietoisesti hyväkseen.

- Ainahan sellaista on ollut, hän muistuttaa.

Tapauksesta on ilmoitettu Jalosen mukaan jo poliisille. Tutkinnassa on edelleen myös edellinen Klassikon pihalla sattunut välikohtaus. Siinä oppilas uhkasi toista mattoveitsellä.