Eläinsuojeluvalvoja
ei saanut syytettä
koiran lopettamisesta

Turun kihlakunnansyyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen jutussa, jossa Turun eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyseriä epäiltiin virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta. Syyttäjän mukaan kumpaankaan väitteeseen ei löytynyt näyttöä.

Saksanpaimenkoiran omistajan mukaan eläinsuojaan turvaan otettu koira lopetettiin ilman omistajan lupaa ja toinen koira karkasi, koska sen luovutus omistajalle laiminlyötiin.

Viranomaiset ottivat molemmat schäferit haltuunsa, koska parvekkeella pidettyjä koiria piestiin jatkuvasti. Tapahtumia oli videokuvattu naapurista. Käräjäoikeudessa koirien isäntä tuomittiin eläinsuojelurikoksesta sakkoihin ja hovioikeus piti tuomion ennallaan.

Koirien emäntä jätettiin tuomitsematta, koska hänen ei näytetty tienneen pieksemisistä ja hän vaati takavarikossa olleiden koirien palauttamista. Niitä ei takavarikon kumoamisesta huolimatta palautettu heti, koska koirien omistajilla oli maksamatta huomattava hoitomaksu.

Syyttäjän mukaan eläinsuojeluvalvojalla oli oikeus olla luovuttamatta koiria, kunnes maksu olisi maksettu.

Toinen koira kävi koiratarhassa työntekijän kimppuun raadellen tätä, jolloin poliisi lopetti koiran eläinsuojeluvalvojan esityksestä. Koiran katsottiin häiriintyneen aiemmista pahoinpitelyistä.

Toinen koira puolestaan karkasi koiratarhasta panssariverkossa olleen aukon kautta eikä sitä ole löydetty.